COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tulbure: Autorizația de construcție a unui centru de afaceri în locul cafenelei Guguță a fost cumpărată

Tulbure: Autorizația de construcție a unui centru de afaceri în locul cafenelei Guguță a fost cumpărată

Anularea construcției în grădina publică „Ștefan cel Mare” deocamdată, din păcate, nu garantează că ceva similar nu se va mai întîmpla pe viitor.

Această opinie a fost exprimată într-un comentariu exclusiv pentru eNews de către analistul politic Alexei Tulbure.

„Nu există nici o îndoială că autorizația de atunci pentru construirea unui centru de afaceri în locul cafenelei Guguță din grădina „Ștefan cel Mare” a fost cumpărată. Era o schemă de corupție în forma sa cea mai pură. Consiliul monumentelor istorice ar trebui să protejeze aceste monumente, nu să le distrugă. Mai ales în astfel de cazuri.


Grădina „Ștefan cel Mare” este locul istoric al Chișinăului. Este prima gradină orășenească, fondată în prima jumătate a secolului XIX, are o valoare istorică indiscutabilă. Și pentru ca Consiliul să aprobe distrugerea unuia dintre obiectele sale, instituția trebuie pur și simplu să fie cumpărată sau aici să stea oameni necorespunzători...

Acum, slava Domnului, în țară au avut loc schimbări, autorizația anterioară a fost anulată și vreau să cred că astfel de decizii nu vor fi luate în viitor”, spune Tulbure. Și subliniază în special: anularea construcției a devenit posibilă numai datorită rezistenței și consecvenței activiștilor cărora le pasă și a indignării publice.

Cu toate acestea, este prea devreme să ne culcăm pe lauri, spune el.

„Meritul incontestabil a faptului că în perioada fostei guvernări construcția în parc așa și nu au fost începută, că distrugerea cafenelei s-a reușit să se amîne în mod repetat aparține mișcării OccupyGuguță, precum și unui grup de activiști în frunte cu Vitalie Sprinceană.

Cel mai important lucru, după părerea mea, este că opinia publică și protestul public au reușit să împiedice începerea construcției tocmai în timpul guvernării precedente. După schimbarea ei, totul a devenit mult mai simplu. Deciziile ilegale sînt anulate, barbaria care a fost posibilă în perioada lui Plahotniuc, sper, este deja imposibilă astăzi”, a spus Tulbure.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load