Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Recomandări pentru o depistare mai eficientă a apartamentelor cu butelii de gaz

8 oct. 2018,, 15:51   Capitala
4590 1

În urma exploziei dinblocul de pe bulevardul Moscovei din Chișinău, Asociației Patronală a “Asociațiilor de Coproprietari în Condominiu” a trimis un comunicat, semnat de președintele Cîrlig Mihail, prin care vine cu recomandări care ar permite verificarea mai eficientă a persoanelor care dețin butelii de gaz în apartmamente.

Asociației Patronală susține că fondul locativ ar trebui reorganizat în asociații de coproprietari în condominiu pentru a fi posibilă verificarea apartmentelor, scrie unimedia.info.

Deoarece în cazul ACC, administratorul blocului are posibilitatea și mecanismele legale de-a verifica apartamentele, cu privire la faptul că sînt sau din contra nu sînt instalate buteliile de gaz, deoarce activitatea asociației este reglementată de Legea 913 din 30.03.2000 cu privire la condominiu, și anume:

1. Asociaţia de coproprietari, cu întrunirea a 2/3 din numărul total de voturi, poate adopta decizia privind îmbunătăţirea confortului clădirii, inclusiv instalarea boilerelor cu apă caldă, încălzirii centrale, ascensoarelor etc.

2. Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări locuinţei (încăperii) sale, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a încăperilor altor proprietari, şi modificări comunicaţiilor inginereşti pornind de la posibilităţile tehnice.


3. Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în locuinţa(încăperea) sa al reprezentanţilor asociaţiei de coproprietari atunci cînd este necesar să se inspecteze. În cazurile de urgenţă, pentru a preîntîmpina o avarie ori a lichida imediat consecinţele ei, preavizul nu este necesar.

O bună parte din problemele legate de domeniul locativ, ţin de competenţa autorităţilor publice locale. De competenţa autorităţilor publice centrale ţine doar stabilirea politicii la nivel naţional.

În acest sens Asociația Patronală a “Asociațiilor de Coproprietari în Condominiu” accentuiază necesitatea ajustării formelor de administrare a fondului locativ la legislația actuală și înregistrarea ACC în locurile locative întru evitarea incidentelor neplăcute pentru viitor.

Înregistrarea Asociațiilor de Coproprietari în Condomioniu nu soluționează în totalmente problemele din fondul locativ-comunal care sau adunat cu decenii, dar reglementează modul de convețuire în condominiu în baza statulului și regulamentelor de ordin intern”, se arată în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?