X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Înainte de a începe lucrările agricole, este verificată starea tehnică a tractoarelor

12 mar. 08:45   Societate
1652 0

Înainte de începerea noului sezon, toate utilajele agricole trebuie să treacă printr-o verificare tehnică minuțioasă. În raionul Soroca, sînt 70 de gospodării agricole care au utilaje ce trebuie supuse unoe asemenea controale.

În cîteva zile, vremea va fi numai bună pentru primele lucrări de primăvară, aşa că fermierii au început să-şi verifice maşinile agricole.

„Am schimbat uleiul, filtrele, piesele. Acum sîntem gata de efectuat lucrările pe deal ca să creștem pîinea pentru anul viitor”.

Deși agricultorii spun că se descurcă greu cu bani în această perioadă, nu-și pot lăsa pămînturile pîrloagă. Cu ajutorul creditelor bancare, ei încearcă să folosească utilaje noi, care nu necesită atît de multe reparaţii, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Acum se duc în cîmp 4 agregate pentru introducerea îngrășămintelor la grîu. Şi deja așteptăm sfecla că avem de semănat 15 ha. Cîmpul e gata. Este cam greu de lucrat pentru că e scumpă motorina, dar și piesele”, spune Boris Marciuc, agricultor.


Pînă acum, au fost verificate maşinile agricole din peste 12 gospodării aflate în raionul Soroca.

„Se pune accent pe starea tehnică a tractoarelor, dar și pe sistemul de iluminare, semnalizare și cel de frînare pentru a evita vreun accident. Verificăm și documentele mecanizatorilor”, a menționat Ion Cucicov, inspector.

Verificările tehnice la utilajele agricole durează aproximativ o lună. Anul trecut, au avut loc 400 de accidente în care au fost implicate astfel de maşini.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?