TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Primăria Chișinău condamnă acțiunile de intimidare a cameramanului instituției

Primăria capitalei condamnă acțiunile de intimidare a cameramanului instituției, de către proprietarul unui teren din Parcul „Miron Costin", în timp ce angajatul se afla în teritoriu, pentru filmări.

Primarul general, Ion Ceban a solicitat inițierea unei anchete pe acest caz.

E de menționat că edilul a informat luni, în cadrul ședinței operative săptămînale, despre anumite construcții ilegale pe terenul din strada Miron Costin. În anul 2003, Consiliul municipal Chișinău a oferit, cu titlu gratuit, terenul respectiv pentru edificarea unei biserici, însă ulterior lotul a fost vîndut.

Ion Ceban a precizat, cu referire la cazul enunțat, că municipalitatea este interesată ca proprietarul să respecte legea, indiferent dacă construiește sau nu acolo edificiul prevăzut.

Direcția generală economie, comerț și turism a emis notificări pentru 3 unități de comerț, din cele 8 existente pe acel teritoriu, actele fiind eliberate pînă la aprobarea Regulamentului cu privire la desfășurarea activității de comerț pe teritoriul municipiului Chișinău, care prevede eliberarea schemelor de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal în baza licitațiilor.


Pentru 5 solicitări privind amplasarea unităților de comerț stradal, autoritățile au răspuns cu refuz, astfel că în prezent, gheretele respective sînt amplasate ilegal pe teritoriul privat din Parcul „Miron Costin".

În context, edilul capitalei a menționat că, organele abilitate trebuie să întreprindă toate procedurile legale pentru a responsabiliza pe cei care încalcă legislația.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load