TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Au început lucrările de betonare a albiei rîului Bîc

Au început lucrările de betonare a albiei rîului Bîc în preajma podului din strada Petru Rareș, iar în acest an, potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, urmează ca malurile și albia rîului, porțiunea dintre străzile P. Rareș și M. Viteazul, să fie betonate.

„Măsurile sînt luate pentru ca rîul să fie îngrijit și curățat și să nu mai ajungă în halul în care era pînă anul trecut. Lucrările sînt efectuate conform proiectului de curățare a albiei rîului Bîc. Mijloacele financiare pentru realizarea proiectului sînt prevăzute atît din bugetul municipal cît și de la Fondul Ecologic Național. Toate lucrările inițiate anul trecut pe rîul Bîc au ca scop eliminarea riscului de inundații a străzii Albișoara, dar și evitarea acumulării nămolului pe albia rîului”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, anul trecut au fost efectuate lucrări de curățare integrală a rîului pe porțiunea M. Viteazul - Feredeului, de unde au fost extrase peste 6000 de tone de nămol, dintre care 4000 de tone au fost evacuate de pe porțiunea unde nu au fost betonate malurile.

În total au fost curățați peste 2 km de rîu din circa 18 km care se află pe teritoriul municipiului. În prezent Primăria Chișinău lucrează asupra unui concept de revitalizare integrală a rîului Bîc.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load