Criza energetică stiri: 1543
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Mai mulți oameni de cultură din Moldova așteaptă apartamentele de 15 ani

25 sep. 16:00   Capitala
1792 0

De 15 ani, mai mulți oameni de cultură din țara noastră, membri ai Uniunii Teatrale din Moldova, așteaptă să primească cheile de la apartamentele în care au investit zeci de mii de euro în perioada 2007-2014.

În urmă cu cinci ani, pentru că proiectul imobiliar ajunsese în impas, oamenii au fost nevoiți să plătească suplimentar față de prețul stabilit inițial, dar chiar și în aceste condiții, visul de a avea propria locuință s-a lăsat așteptat, transmite Zdg.

Uniunea Teatrală din Moldova (UNITEM) a încheiat un contract cu firma de construcții „Ecosem Grup”, care urma să construiască apartamente pentru oamenii de artă. UNITEM a cedat 25 de ari de pămînt, care i-a primit de la primăria Chișinău, pentru a fi construite apartamente ieftine pentru actorii care locuiesc în capitală. Firma de construcții a obținut autorizația pentru construire în anul 2010. Actorii au beneficiat de un preț preferențial între 210 și 330 de euro pentru un metru pătrat. În anul 2017, firma de construcții a intrat în insolvență, lucrările fiind stopate, iar oamenii au fost nevoiți să achite ulterior suplimentar, ca această construcție să fie, totuși, dusă pînă la capăt – între 55 și 160 de euro pentru un metru pătrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав