COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

La Chișinău a avut loc o nouă întîlnire la Clubul tinerilor pușkiniști

27 noi. 2021,, 10:30   Capitala
1244 0

În sala Pușkin a Casei Ruse din Chișinău, pentru membrii Clubul tinerilor pușkiniști a avut loc atelierul "În labirintul titlurilor. Pușkin și titlurile operelor literare", transmite Noi.md.

Întîlnirea cu elevii de clasa a XI-a ai liceului ”V. Lupu” din Moscova a fost organizată de curatorul auditoriul Pușkin, Olga Bataeva, și bine-cunoscutul savant rus și bibliograf, Victor Gulcinski. Ca o introducere în subiect, participanții la programul educațional au privit filmul documentar "Pușkin și cărțile", din care elevii au aflat despre biblioteca personală a lui Pușkin și despre rolul cărții în viața marelui poet rus.

În calitate de epigraf al discuției sale cu elevii, Victor Ivanovici a ales cuvintele lui I. S. Turghenev: "Cele mai simple titluri sînt cele mai bune". Apoi a dezvoltat această teză pe exemplul cărților scriitorilor din secolul al XVIII-lea pe care elevii îi cunosc ("Robinson Crusoe" de Daniel Defoe și basme de Charles Perrault), oprindu-se mai detaliat la titlurile operelor lui A. S. Pușkin.

Liceenii au fost rugați să se împartă în grupuri și să îndeplinească o sarcină creativă: să găsească titlul unei cărți care să fie comună fiecărei persoane care citește. După discuții de cinci minute, participanții la întîlnire au anunțat și au justificat rezultatele muncii lor comune: "Părinți și copii", "Război și pace", "Pînzele roșii", "Crimă și pedeapsă". Varianta propusă de V. Gulcinski s-a dovedit a fi universală pentru orice locuitor al planetei noastre: "Abecedar".

Întâlnirea a fost nu doar una informativă pentru tinerii pușkiniști, ci a conținut un început moral și estetic, pe care omul de știință rus l-a remarcat în discursul său. Un moment minunat a fost interpretarea poeziilor lui Pușkin de către artistul emerit al Rusiei, Alexei Emelianov, din filmul video creat de el "Versurile libere ale lui Pușkin".


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X