COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 este mai ridicată în municipiul Chișinău

Incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 este mai ridicată în municipiul Chișinău

Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, afirmă că în municipiu se atestă o creștere progresivă a incidenței îmbolnăvirilor cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Boris Gâlcă a prezentat astăzi, 2 iulie, în ședința Consiliului Municipal un raport dedicat situației epidemiologice din municipiu, în care a declarat că incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău, de 582/100 de mii de locuitori, este mai ridicată decât cea înregistrată pe țară – 466/100 de mii de locuitori. “Datele arată o creștere progresivă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Chișinău.”

Potrivit oficialului, în scurt timp în R. Moldova numărul total al infecțiilor cu coronavirus va depăși cifra de 17 mii. El a adăugat că în spitalele din subordinea municipalității sunt internați 577 de bolnavi, dintre care 94 se află în stare foarte gravă.


Boris Gâlcă a subliniat că instituțiile de sănătate din municipiul Chișinău au suficienți bani pentru a face față pandemiei de coronavirus și că “30 de milioane de lei sunt securizați pentru a face față situației în viitorul apropiat”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load