COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

În apropierea parcului "La Izvor" din capitală se taie masiv copacii (FOTO)

12 iul. 2021,, 12:10   Capitala
4516 0

Pe rețelele de socializare au început iarăși discuțiile aprinse privind construcția presupusă a unui complex de clădiri lîngă lacul din parcul "La Izvor". De pe teren au fost deja tăiați copacii.

Un utilizator al rețelei sociale a publicat fotografii în care apar copaci căzuți în imediata vecinătate a lacului din sectorul Sculeni.

Copacii tăiați sînt concentrați pe o suprafață limitată. Se presupune că anume aici va fi construit următorul complex rezidențial.

În comentariile care au apărut deja, locuitorii Chișinăului au reacționat extrem de negativ la acest incident. "Nemernicii! Și își construiesc propriul paradis nemernic", cu amărăciune scrie un internaut.

"Din punct de vedere tehnic, după cum am înțeles, parcul începe după copacii tăiați, unde există un gard și o alee pietonală. Dar, desigur, este păcat de copaci, iar proiectul casei pe care doresc să o construiască acolo este pur și simplu o urîțenie", notează un alt comentator.


Anterior s-a anunțat că locuitorii sectorului Buiucani sînt gata să iasă la proteste pentru a preveni construirea complexului rezidențial și pentru a nu permite distrugerea zonei verzi. Potrivit proiectului, unul dintre antreprenorii capitalei intenționează să construiască mai multe clădiri de apartamente cu o înălțime de 12 și 24 de etaje, unde vor exista și spații comerciale, și un centru pentru copii.

Pentru aceasta se planifică schimbarea codului de urbanism al zonei din S (zonă specială) în C4. Principalul motiv al indignării chișinăuienilor este faptul că complexul ar putea fi construit într-o zonă verde, la o distanță de doar 25 de metri de lacul din parcul "La Izvor".

Portalul Noi.md l-a rugat pe secretarul de presă al Primăriei municipiului Chișinău, Vasile Chirilescu, să comenteze situația. El a spus că tăierea copacilor din Parcul "La Izvor" poate avea legătură cu ploile recente.

Întreprinderea municipală "Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a spus că nu are nimic de-a face cu aceste tăieri și că acestea sînt ilegale. De asemenea, ea a anunțat că intenționează să se adreseze la poliție în acest sens.

La moment, pe teritoriul de 2 ha care se dorește să fie valorificat prin proiectul sus menționat, sînt plantați 175 de arbori (plop, mesteacăn, salcie, pin), iar pînă anul trecut aici funcționa o grădiniță (proprietate privată) care a fost închisă din considerentul că proprietarul dorește să construiască acest complex multifuncțional.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X