Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Festivalul bostanului la Chişinău

8 noi. 2021,, 07:29   Capitala
2678 0

Tradiţionalul tîrg EcoLocal din Chişinău, unde vin producători din diferite regiuni ale Republicii Moldova, a fost învăluit de mirosul îmbătător de dovleac proaspăt, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Bucătarese iscusite i-au desfătat pe oaspeţi cu bucate delicioase preparate din dovleac – o legumă cu proprietăţi benefice pentru organism.

Tîrgul Eco Local s-a transformat într-o adevărată sărbătoare culinară a cărei vedetă a fost dovleacul. La tarabele producătorilor locali abureau diferite bucate preparate din dovleac chiar în faţa vizitatorilor. Angela Bejenaria venit din raionul Donduşeni pentru a-i ospăta pe vizitatori cu bucate tradiţionale din nordul republicii. Pe tigaia încinsă, a prăjit clătite aromate cu dovleac după o reţetă moştenită de la bunica sa.

Cei veniţi la Tîrgul Eco Local s-au putut încălzi gustînd ciorbă fierbinte de dovleac. S-au convins că e foarte delicioasă şi potrivită pentru o zi răcoroasă de toamnă. Aşa că nu au ezitat să întrebe care e reţeta.

În afară de bucate gătite după reţete autohtone, precum plăcintele sau tartele cu dovleac, doritorii de noi senzaţi culinare au desgustat celebrele murături coreene - Kimchi. Acum, acestea sînt preparate şi la Chişinău de unii dintre cei care au îndrăgit bucătăria asiatică.


Atmosfera de la tîrg a fost întregită de un program artistic al ansamblului "Dolmeanca" dedicat marelui regizor, scenarist şi poet Emil Loteanu, care ieri ar fi împlinit 85 de ani.

Tîrgul sezonier EcoLocal se desfăşoară în fiecare zi de sîmbăta şi duminica între lunile martie şi decembrie ale anului.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?