TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Elevii claselor primare din capitală ar putea reveni pe băncile școlilor

Elevii claselor primare din Chișinău ar putea merge la şcoală. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunţat că învăţămîntul de la distanţă nu este nici pe placul părinţilor, nici al elevilor şi nici al autorităţilor. Totuşi, decizia finală urmează să fie luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ion Ceban susţine că incidenţa infectării copiilor de pînă la zece ani cu noul coronavirus este mică, motiv pentru care aceștia ar putea să meargă la şcoală, scrie publika.md.

"Să examineze opţiunea măcar pe partea claselor primare, în viitorul apropiat evident că trebuie să discutăm acest lucru cu autorităţile centrale, pentru că incidenţa pe ceea ce avem la grădiniţe şi ceea ce avem la clasele primare este una foarte scăzută", a spus Ceban.

În acelaşi timp, şefa Direcţiei Sănătate a Primăriei Capitalei, Tatiana Bucearschi, a declarat că a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în rîndul adolescenţilor pentru a doua săptămînă consecutiv.

"Remarcăm majorarea esenţială a cazurilor de infectări în cazul copiilor de la 13 la 17 ani. Doar această categorie de vîrstă este în majorare şi deja categoriile de 30 - 39 de ani şi 60 plus", a declarat Tatiana Bucearschi.


În prezent, 276 de elevi şi 226 de angajaţi ai şcolilor din Chişinău se tratează de COVID-19. În acelaşi timp, în doar o săptămînă, numărul elevilor care se află în autoizolare a crescut cu aproape o mie şi a ajuns la 3422.

"Din păcate, săptămîna precedentă avem deja situaţia de transmitere a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în interiorul colectivităţilor de elevi ceea ce este şi a fost foarte alarmant", a menţionat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

Săptămîna trecută, CNESP a decis că, în perioada 1 - 15 martie, lecţiile se vor desfăşura în regim online. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load