TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Instituțiile de învățămînt din țară revin la regimul online de studii. Află pînă cînd

După ce în ultimele zile în Republica Moldova s-a înregistrat o creștere continuă a numărului de cazuri noi de COVID-19, astăzi Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat noi restricții dure la nivel național.

Astfel, în țara noastră a fost institui un regim special de activitate în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

Potrivit autorităților, instituţiile de învăţămînt primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat ordinul cu privire la organizarea procesului educațional în instituțiile de învăţământ profesional tehnic publice și private, la distanță, conform modelului 5: Învățarea la distanță – online, în perioada 01 - 15 martie 2021.

De asemenea, MECC a emis și ordinul cu privire la organizarea procesului de studii în sistem online în instituțiile de învățământ superior, în perioada 01 - 15 martie 2021.


În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecție cu virusul COVID – 19 emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Reamintim că doar astăzi, în R. Moldova au fost înregistrate 1452 cazuri noi de COVID-19. Totodată, Agenția Medicamentului a anunțat că oficial a înregistrat trei vaccine anti-COVID printre care și cel rusesc Sputnik-V.

Primul lot de vaccinuri ar putea ajunge săptămîna viitoare în țara noastră.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load