Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 941

Din cauza COVID-19, părinții nu mai au acces pe teritoriul grădinițelor din Chișinău

19 ian. 16:45   Capitala
2492

Direcția educație, tineret și sport a interzis accesul părinților pe teritoriul și în incinta instituțiilor de educație timpurie din Chișinău, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Andrei Pavaloi, a expediat pe adresa tuturor instituțiilor municipale de educație timpurie o dispoziție prin care atenționează asupra situației epidemiologice alarmante existente în Chișinău și, în scop de prevenire a pandemiei de coronavirus, anunță restrîngerea accesului părinților pe teritoriul și în incinta grădinițelor.

Potrivit dispoziției, sînt instituite noi măsuri de protecție și prevenire a infecției cu noul coronavirus. Astfel, începînd din data de 19 ianuarie, în instituțiile de educație timpurie vor intra doar copiii și personalul angajat, după ce acestora le va fi măsurată temperatura corporal, ea nu trebuie să depășească 37,0 de grade.

Dispoziția de verificare a temperaturii se aplică și instituțiilor municipale de învățămînt general. Elevii și profesorii trebuie să poarte la ore, în continuare, măști de protecție și să respecte igiena mîinilor și cea respiratorie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав