COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd se va schimba aspectul lacului dintre Ciocana și Rîșcani

Aspectul lacului între Ciocana și Rîșcani s-ar putea schimba cardinal în anul 2021. Acolo se planifică realizarea unui proiect, în cadrul căruia nu doar va fi efectuată curățarea lacului și amenajat terenul adiacent, dar și va fi construit un complex sportiv și un hotel, pentru a transforma totul într-o zonă de "ecosport".

Despre aceasta pentru portalul Noi.md a declarat pretorul sectorului Rîșcani al capitalei, Vlad Melnic, răspunzînd la întrebarea despre curățarea iazului din pădurea dintre sectoarele Rîșcani și Ciocana.

În acest sens, pretorul sectorului Rîșcani a menționat că, teritorial, acest lac se află la Ciocana.

"Dar în viață, așa cum toți oamenii s-au obișnuit, se folosesc de el, în principal, doar oamenii care trăiesc la Rîșcani. Pentru Ciocana el este o periferie, iar pentru noi este un centru. Am discutat cu pretorul, primarul și unii deputați în Parlament cu scopul de a atrage aici agenți economici pentru a aduce această zonă într-o formă normală, umană. Au fost discuții și despre curățarea acestui lac. Am vrut să pavăm, să iluminăm, să instalăm bănci. Dar același coronavirus ne-a stricat toate planurile. Au existat parteneri care au vrut să investească acolo. A fost vorba de aproximativ 10 milioane de euro. Au fost oameni de peste hotare, din Turcia. Ce formă de cooperare va fi - vom vedea - fie un parteneriat public-privat, fie o întreprindere doar publică. Pentru că vrem să facem un complex sportiv și hoteluri pentru a transforma într-un parc ”ecosport”. Vor fi benzi de alergare. Așteptăm finanțare. Vrem să facem acolo trei lacuri. Intenționăm să înaintăm proiectul în viitorul apropiat, la mijlocul anului 2021”, a subliniat Vlad Melnic.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load