Ceban: Toate actele normative ale Primăriei vor fi traduse în rusă

17 apr. 2018,, 15:51   Capitala
4568 5

Acest lucru a fost comunicat de către candidatul la postul de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 17 aprilie.

El a specificat că toate actele normative ale Primăriei, pe lîngă limba de stat, vor fi traduse în limba rusă, în calitate de limbă oficială de comunicare interetnică. Totodată, administrația Primăriei și cea a preturilor va fi obligată să prezinte o dare de seamă în limba rusă, dacă solicitantul va dori acest lucru.

Pe lîngă aceasta, cea mai importantă informație despre oraș, proiecte municipale, oportunități investiționale, turism va fi tradusă în limba rusă.

„Limba nu trebuie să mai fie impediment pentru accesul liber al cetățenilor la informație”, a spus Ceban.

Candidatul consideră aceste măsuri drept necesare pentru asigurarea deschiderii și transparenței activității Primăriei.


„Sînt convins că astfel noi vom asigura un nivel înalt de transparență în activitatea Primăriei, vom ajuta cetățenii să-și realizeze pe deplin dreptul la informații, precum și dreptul de a participa la gestionarea afacerilor publice”, consideră șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal.

Ion Ceban a vorbit și despre pagina web a Primăriei. El a spus că site-ul (www.chisinau.md – nota red.) va fi tradus în trei limbi: de stat, rusă și engleză, ceea ce va asigura accesul la informație pentru toate categoriile societății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?