Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Ceban, despre problema animalelor fără adăpost: pentru rezolvarea ei este nevoie de găsit "mijlocul de aur”

17 feb. 2021,, 14:13   Capitala
1494 2

Primăria caută o modalitate umană de a rezolva problema cîinilor vagabonzi din Chișinău. Declarația a fost făcută de Ion Ceban în cadrul emisiunii "Politica Nataliei Morari" de la postul de televiziune TV8.

Anterior, autoritățile capitalei au declarat că în fiecare lună în oraș vor fi prinși peste 100 de cîini pentru a fi sterilizați. Însă acum primarul Chișinăului a declarat că acest lucru devine din ce în ce mai greu din cauza lipsei de personal medical. În prezent, în capitală nu există un medic veterinar, iar procesul de sterilizare s-a oprit. Ion Ceban a spus că problema constă în faptul că nimeni nu vrea să lucreze acolo.

În același timp, primarul a declarat că nu întotdeauna animalele sterilizate sînt sigure pentru oameni. Cu toate acestea, el a menționat că nicidecum nu examinează folosirea unor mijloace dure pentru a rezolva problema. Ion Ceban a subliniat că pentru a ieși din această situație autoritățile locale și apărătorii animalelor trebuie să acționeze împreună pentru a găsi "mijlocul de aur".

Potrivit primarului general, întreținerea unui cîine în capitală costă municipalitatea 1800 de lei (prinderea și sterilizarea între 500 și 900 de lei, zilnic se cheltuiesc 25 de lei pentru mîncare). Anul trecut, prin programul de sterilizare a animalelor fără adăpost au fost operați peste 2.500 de cîini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав