COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 516

Aproape 200 de arbori din adiacentul Parcului „La Izvor” au fost tăiați, fără ca Primăria să emită autorizație

14 iul. 2021,, 16:15   Capitala
2064 0

Se taie fără milă. Este vorba de aproape 200 de arbori din parcul „La Izvor” , care au fost defrișați peste noapte. Terenul a fost privatizat, iar acum agentul economic urmează să construiască un complex locativ acolo. Pretorul sectorului Buiucani spune că Primăria nu a emis autorizație pentru defrișarea arborilor, în schimb, agentul economic are autorizație de la Agenția De Mediu semnată chiar de directorul acesteia.

Cei care locuiesc în preajmă spun că, inițial, acolo trebuia să fie construit un complex pentru copii, însă și aici a funcționat schema clasică, unde mai întîi se privatizează terenul cu scopul de a construi ceva în folosul societății, apoi se schimbă statutul, îl privatizează și deja nu mai este cale de întoarcere.

Orășenii sînt supărați pe administrația locală, care a înstrăinat terenul, unde cîndva era un parc. Viorel, care locuiește în apropiere din 1992, spune că acest teren a fost privatizat la începutul anilor 2000, iar lor li s- a spus că aici se va consturi un complex pentru copii. Acum însă, localnicii află că urmează să se înalțe un complex locativ.

Inițial a fost intenție bună, să facă un teren pentru copii, să-i învețe regulile de securitate rutieră. Pe urmă au schimbat statutul, au privatizat și au schimbat statutul. Lucrul acesta s-a discutat, ultima discuție publică trebuia să fie pe 6 mai, după Paști așa, între Paști și Blajini și cu asta și s-a luat decizia de a schimba statutul și vor fi construite niște blocuri locative.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, ne-a spus că știe despre aceste defrișări și a sesizat poliția și Agenția Mediului, întrucît Primăria nu a emis act permisiv. Am contactat agentul economic pentru mai multe detalii, dar acesta ne-a sugerat să scriem o solicitare de informație pe adresa electronică a companiei. Am făcut și acest lucru, dar un răspuns așa și nu am primit.


Totuși, am reușit să facem rost de actele emise de Agenția de Mediu, în baza cărora agentul economic a tăiat cei peste 170 de arbori. Autorizația a fost semnată chiar de șeful Agenției de Mediu Veaceslav Dermenji. Acesta este, însă, în concediu și, respectiv, nu am putut afla, de ce a permis defrișarea arborilor din Parcul La Izvor.

Potrivit legislației în vigoare, chiar și în cazul în care Agenția de Mediu emite autorizație de defrișare a unor arbori, toate acțiunile trebuie să fie coordonate cu Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi din capitală, lucru care, potrivit șefului regiei municipale, nu a avut loc.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X