Preşedintele stiri: 3610

APP: Procesul de preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău a început

28 mar. 14:13   Capitala
4071 0

Aeroportul Internațional Chișinău se află, începînd de astăzi, în gestiunea statului.

Directorul general al Agenției Proprietăți Publice (APP), Alexandru Mustață, a menționat pentru Radio Moldova că procesul de preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău a început. „Avia Invest”, compania care a gestionat pînă acum Aeroportul, califică această acțiune drept un atac raider și declară că va ataca în instanța de judecată rezilierea contractului.

„Aeroportul Internațional Chișinău va continua să funcționeze în regim normal, fără întreruperi operaționale, iar în următoarele zile reprezentanții Agenției Proprietăți Publice vor oferi mai multe detalii”, a declarat pentru Radio Moldova directorul general al instituției, Alexandru Musteață.

Compania „Avia Invest” va ataca în instanța de judecată rezilierea contractului de concesiune a aeroportului Internațional Chișinău, a precizat pentru Radio Moldova purtătorul de cuvînt al Avia Invest, Rodica Rusu.

Șefa statului Maia Sandu a declarat în cadrul conferinței de presă comune cu președintele Consiliului European, Charles Michel, că trecerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului este un rezultat al luptei împotriva corupției.


Anterior, premierul Dorin Recean a declarat că procedurile tehnice și acreditările de securitate în cadrul transferului operațiunilor aeroportuare sub controlul statului urmează să se încheie pînă în data de 1 mai.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău, luat în concesiune de „Avia Invest” pe o perioadă de 49 de ani, a revenit în administrarea statului în luna noiembrie 2022, în baza deciziei Curții de Apel Chișinău. Decizia instanței a fost pronunțată după ce în luna august a anului trecut Tribunalul arbitral al Camerei de Comerț din Stockholm a respins cererea înaintată de „Avia Invest” împotriva Republicii Moldova.

5
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий