COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce OMS amplifică pandemia şi sperie populaţia planetei

De ce OMS amplifică pandemia şi sperie populaţia planetei

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că periculoasa pandemie, dezlănţuită în toată lumea, nu se va termina degrabă. Organizaţia este îngrijorată de tendinţa morbidităţii şi mortalităţii, alarmantă în multe ţări din cauza nivelului scăzut de testare.

În ultimul timp au răsunat foarte multe declaraţii de acest gen, însă nu toată lumea este de acord cu aprecierea dată situaţiei şi cu concluziile OMS, în special cu privire la pericolul enorm al noului virus. Experţi şi savanţi notorii ajung la concluzia că informaţia oficială despre COVID-19 nu corespunde realităţii, că actuala izbucnire nu se înscrie nici măcar în top-20 cele mai periculoase epidemii care au avut loc în istorie.

Conform datelor Deutsche Bank, în top-5 cele mai mortale boli, actualul virus poate fi inclus doar cu 210 mln. victime. La acest indicator, actuala pandemie poate fi comparată cu gripa porcină din anii 2009-2010. Atunci au decedat 0,003% din populaţia planetei – 203 mii de oameni. Profesorul în virusologie John Ioannidis de la Universitatea Stenford, crede că „datele despre numărul persoanelor infectate şi despre desfăşurarea epidemiei sînt extrem de incerte”. În opinia sa, unicul caz în care a fost testat un grup mare de oameni, a fost nava de croazieră Diamond Princess, toţi pasagerii căreia au fost ţinuţi în carantină. Acolo indicele mortalităţii a fost de 1,0%, în fond – oameni în etate. Mortalitatea de de COVID-19 nu se deosebeşte semnnificativ de infecţiile respiratorii acute, provocate de coronaviruşii cunoscuţi. Cu aceste concluziii ale lui Ioannidis au fost de acord şi medicii francezi.


În articolul celei mai renumite reviste de medicină, Nature Medicine, virusologii din SUA şi RPC au prezentat datele din oraşul chinez Wuhan, unde virusul a fost depistat pentru prima dată. Pentru Wuhan, riscul letalităţii a fost de 1,2 -1,4%, iar în raioanele din afara provinciei Wuhan – 0,85%, ceea ce corelează perfect cu datele profesorului Ioannidis. O investigaţie specială, publicată de grupul de cercetători Swiss Propaganda Research (Elveţia), relatează despre numeroase cazuri de dramatizare neîntemeiată a epidemiei coronavirusului de către mass-media mondială.

Revenind la experienţa îmbolnăvirilor globale precedente, ne putem imagina că toate se vor desfăşura în conformitate cu renumitul aforism precum că există minciuna, minciuna sfruntată şi statistica. Este vorba despre statistica prezentată mereu de OMS. De altfel, reputaţia acestei organizaţii internaţionale este pătată serios, însă dacă acum ni se dau recomandări medicale făcute de OMS, ele par foarte autoritate. Ca regulă, ministerele de sănătate din diferite ţări le dublează.

Să ne amintim de istoria cu gripa aviară, OMS a prevenit urgent despre un val mondial de infecţie – „cca şapte milioane de decese”! Reieşind din acest pronostic, statele au achiziţionat cele mai „eficiente” medicamente contra gripei „Tamiflu” şi „Relenepp”. În 1996 gigantul farmaceutic elveţian Roche a cumpărat de la compania biotehnologică americană Gilead licenţa pentru producerea „Tamiflu”. Acţionar principal şi fost preşedinte al ei era ex-ministrul apărării SUA Donald Rumsfeld. În urma acelei tranzacţii, compania Roche a obţinut un profit de mai bine de un miliard de franci elveţieni. Gripa aviară, desigur, nu a răpit milioanele de vieţi anunţate: în total, în lume au decedat 152 persoane. Klaus Stohr, care a avut rolul principal în strategia OMS, şi-a părăsit fotoliul după ce „pandemia” s-a stins şi a ocupat funcţia de director al companiei farmaceutice elveţiene Novartis.

În 2009, în timpul gripei porcine, OMS s-a grăbit să o numească epidemie, dar infecţia s-a dovedit a fi mai slabă decît aşteptările. Şi iarăşi, la recomandarea OMS, multe state au cheltuit sume enorme pentru a cumpăra vaccinuri contra pandemiei inexistente, organizaţia mai insista şi pe vaccinarea masivă a populaţiei. Atunci Rusia a pierdut 4 miliarde de ruble. În SUA au rămas nesolicitate 138 milioane doze de vaccin. În UE, profitul farmaciştilor a ajuns la 7 miliarde euro, iar OMS a fost bănuită de cîrdăşie cu farmaciştii Roche Holding. Reiese, că pentru unii pandemia este o nenorocire, pentru alţii – o sursă de venituri bunicele. În toiul coronavirusului aşa a fost, spre exemplu, în cazul paracetamolului, care a fost măturat din farmaciile întregii lumi, deoarece OMS a declarat că este eficient în cazul celor infectaţi cu COVID-19.

Un alt fapt interesant despre directorul OMS, Tedros Ghebreyesus. El a fost primul african (Etiopia), care în 2017 a venit în fruntea agenţiei sănătăţii mondiale, nefiind medic. Există informaţii interesante din biografia lui. Revenit în patrie după un deceniu de aflare în Marea Britanie, el a fost numit ministru al Sănătăţii (anii 2005 – 2012) şi anume în acea perioadă a avut întrevederi cu fostul preşedinte al SUA, Bill Klinton, şi a început colaborarea cu Fondul Klinton. El a stabilit relaţii apropiate cu Fondul lui Bill şi Melinda Gates. Pe post de ministru al Sănătăţii, Tedros a condus Fondul global de combatere a tuberculozei, malariei şi SIDA, al cărui cofondator era Fondul Gates.

În anii 2006, 2009, 2011, Ghebreyesus a fost implicat în tăinuirea informaţiei despre izbucnirea epidemiei de holeră în Etiopia. În anii 2000, în statutul OMS au fost introduse modificări curioase. Anterior, OMS putea doar să facă recomandări comunităţii internaţionale. Din anul 2005 acţionează amendamentul, care permite acestei organizaţii obşteşti să emită ordine (spre exemplu, în timpul pandemiilor) obligatorii spre executare pentru toate ţările. În condiţiile unor epidemii, recomandările OMS, cu sistemul ei de reprezentanţe regionale, pot semăna multă spaimă în lume.

Denis Iurganov

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load