Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce se află în spatele operațiunii speciale «dosarul Dodon»?

31 mai. 2022,, 18:01   Analitică
9964 0

În ultimele zile principala sursă de știri a devenit Procuratura generală, care a inițiat o operațiune specială împotriva lui Igor Dodon, cel de-al cincilea președinte al țării, președinte de onoare a Partidului socialiștilor.

Zeci de oameni ai legii din trei departamente-cheie au fost implicați într-o serie de percheziții, după care fostul șef de stat a fost reținut, și în scurt timp i-au fost incriminare mai multe capete de acuzare – de la corupție la trădare de patrie. Observatorii au avut impresia că Procuratura generală a implicat în acest dosar toate forțele sale: ancheta este efectuată de un grup de 50 de persoane. Iar oamenii legii cred că arestul la domiciliu, sancționat de instanță, este insuficient și insistă ca ex-președintele să fie ținut în arest.

Igor Dodon susține că a devenit ținta unei justiții politice selective, iar acțiunile organelor de drept au scopul discreditării sale și sustragerii atenției societății de la sporirea galopantă a prețurilor, crizele în lanț și alte probleme, cu care autoritățile nu se isprăvesc. Fostul șef de stat declară că dosarul este «cusut cu ață galbenă», și că pentru fiecare episod el are explicațiile necesare, care-l scutesc de orice bănuieli că ar fi încălcat legea. Din spusele lui Dodon, în spatele acestor evenimente ar putea sta nu doar interesele politice interne și lupta cu opoziția, dar și «anumite scopuri geopolitice ».

Poziția autorităților și a procuraturii

În dimineața de 24 mai oamenii legii au efectuat un șir de percheziții, pornind de la casa fostului șef de stat și casa lui părintească de la Sadova. Ei au percheziționat și alte bunuri imobile și automobile care aparțin ex-președintelui și unor persoane din anturajul acestuia. La operațiune au participat reprezentanții a trei departamente – Procuratura anticorupție, Centrul național anticorupție, Serviciul informații și securitate. Era chiar în ziua jubileului de 50 de ani ai președintei Maia Sandu, fapt care a devenit motivul numeroaselor comentarii despre un fel de «cadou» omagiatei.


Elena Cazacova, care asigură interimatul funcției de șefă a Procuraturii anticorupție, a declarat că în rezultatul perchezițiilor procuratura a ridicat bani, obiecte de lux și acte care urmează să fie verificate. În scurt timp a devenit cunoscut că s-a produs o scurgere de informații privind probatoriul depistat de oamenii legii: în mass-media au ajuns unele date despre probele ridicate. Procurorii au dat de înțeles că avocații ex-președintelui ar putea fi implicați în aceasta.

«Am văzut cum unii procurori sub ochii mei fotografiau documentele, care în clipe numărate au și apărut în presă. Ei au încetat să o mai facă după obiecțiile avocaților mei. Ulterior procurorii au lansat minciuna cum că avocații, chipurile, au fost cei care au transmis materialele, pe care presa afiliată puterii le-a folosit pentru a mă ataca, ceea ce sună extrem de josnic», - a menționat Dodon în acest context. Elena Cazacova a declarat că circumstanțele date vor vi investigate.

După percheziții, ex-președintele a fost reținut pentru 72 de ore, iar peste două zile procurorii au depus în instanță cererea privind arestarea lui pentru 30 de zile. În afară de Igor Dodon, au mai fost reținuți doi oameni, care în versiunea procurorului au încercat să tăinuiască lucruri și acte, iar unul dintre ei «a încercat să distrugă probele prin înghițire ».

Procuratura informează că dosarul penal este pornit sub suspiciunea de corupție pasivă (art. 324 CP), acceptarea finanțării unui partid politic de către o organizație criminală (art. 181/2), înaltă trădare (art. 337) și îmbogățire ilicită (art. 330/2). Avocatul Vitalie Nagacevschii a calculat, că pedeapsa prevăzută de aceste articole ar putea constitui cca 20 de ani de privațiune de libertate. Anume un asemenea termen este prevăzut pentru cea mai grea dintre faptele incriminate ex-președintelui – trădare de țară.

Între altele, procurorii fac trimitere la înregistrarea video apărută în spațiul public în a. 2019, făcută în timpul întrevederii dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov în incinta oficiului PDM. Din ea se vede cum Plahotniuc îi transmite președintelui de atunci Igor Dodon o pungă, în care potrivit anchetei ar fi putut fi bani. Ulterior procuratura a refuzat să deschidă un dosar penal pe motiv că nu cunoaște veridicitatea înregistrării și circumstanțele în care a fost făcută aceasta. Actuala procuratură a decis să reanimeze tema și înregistrarea a fost din nou pusă la baza dosarului penal.

Cei de la Procuratura anticorupție spun că și fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc, și unul dintre consilierii săi Serghei Iaralov trebuie să fie trași la răspundere penală. Din spusele Elenei Cazacova, lor nu le-au fost incriminate acuzații, dat fiind că aceștia nu se află pe teritoriul Moldovei. Procurora nu exclude, că acești figuranți vor fi extrădați în țară sau că ei vor fi acuzați în țările unde se ascund.

Pentru investigarea cazului a fost format un grup din cca 50 de procurori și ofițeri de urmărire penală. Acuzarea în dosarul fostului șef de stat este reprezentată de procurorul Petru Iarmaliuc, care activează în sistem un timp scurt – din a.2019. Cariera lui a început la procuratura Chișinău, apoi el a fost transferat la Procuratura anticorupție, unde a supravegheat un șir de cazuri de rezonanță privind îmbogățirea ilicită. Printre acestea – dosarul procurorului Igor Popa, cel al judecătorului bălțean Alexandru Gheorgieș, foști deputați-comuniști. În februarie, curent Iarmaliuc a ajuns în vizorul Autorității naționale de integritate, care urmează să clarifice dacă procurorul a încălcat regimul incompatibilității funcțiilor, fiind și administratorul unei asociații obștești.

Prin decizia Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) lui Igor Dodon i-a fost stabilit, ca măsura de reținere, arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Astfel instanța a respins cererea procuraturii, care insista ca fostul șef al statului să fie arestat. Printre argumentele acuzării: existența riscurilor de evaziune, distrugere a probelor, influențare a martorilor, comiterea unor noi infracțiuni, precum și organizarea dezordinilor masive. Procurorul Iarmaliuc a declarat în instanță, că pe 24 mai, la ora 9:00 Igor Dodon intenționa să plece din țară.

Decizia prin care a fost respinsă cererea procuraturii de a-l aresta pe politican, a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău. În același timp, avocații ex-președintelui au contestat arestul lui la domiciliu, cu cererea de anulare a tuturor restricțiilor stabilite. Avocații au făcut recurs și împotriva ordinului emis pe numele lui Petru Merineanu, cumnatul ex-președintelui, care a primit 30 de zile de arest preventiv în izolator.

Membrii și adepții PSRM au organizat un șir de proteste în fața instanțelor de judecată, a procuraturii, a izolatorului de arest preventiv, a parlamentului și a președinției, și au cerut eliberarea lui Igor Dodon și încetarea persecuției politice. Potrivit activiștilor, acțiuni de protest vor urma în toată țara.

Autoritățile și organele de drept neagă toate învinuirile de motivare politică a acestui caz penal. Vice-premierul Andrei Spînu a numit cele petrecute «justiție adevărată», iar ministrul justiției Serghei Litvinenco a declarat, că este vorba despre «un dosar pur juridic». El neagă «orice aluzii că guvernul a dat indicații procuraturii» și laudă procurorii pentru «curajul de care au dat dovadă». Procurorul general interimar Dumitru Robu a menționat, că «procuratura își îndeplinește obligațiunile nemijlocite, iar acțiunile ei se încadrează perfect în limitele legii». Potrivit lui, procurorii își fac treaba și orice imixtiune în acest proces este inadmisibilă.

Poziția ex-președintelui și a avocaților săi

Președintele de onoare al PSRM are trei avocați – Maxim Lebedinschii, Nicolai Posturusu și Petru Balan. Anterior, M.Lebedinschii a făcut parte din CEC, a fost consilierullui Igor Dodon în probleme de drept în perioada mandatului de președinte al acestuia, și consilier municipoal din partea PSRM. Nicolai Posturusu a ocupat, în anii 2019-2020, funcția de secretar general al aparatului președintelui și a fost disponibilizat după ce Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președintă. Din luna mai, 2011 Petru Balan practică avocatura și este cunoscut pentru participarea la un șir de procese de rezonanță.

Maxim Lebedinschii menționează, că dosarul pornit pe numele lui Igor Dodon este în totalitate politic, iar informația pasată de procuratură și difuzată de mass-media în mare parte nu este veridică. Potrivit lui, acuzația de presupusă trădare de țară i-a fost adusă lui Dodon pentru a spori rezonanța socială a procesului pornit împotriva fostului președinte. Avocatul crede că după reținere clientul a fost «special plasat în izolatorul de arest preventiv al departamentului de poliție, unde condițiile nu-s cele mai bune». «Justiția nu se face la comanda politicului. Dacă procurorii nu înțeleg acest lucru, îl vom demonstra în instanță», –a declarat Lebedinschii.

Avocatul Nicolai Posturusu a criticat procurorul de caz. «Iarmaliuc, care instrumentează acest caz, este un procuror fără experiență, incompetent în asemenea dosare. El a fost numit conducătorul grupului din care fac parte zeci de procurori, anchetatori. Avem informații că Iarmaliuc poate avea legături cu persoane din Partidul acțiune și solidaritate, aflat la guvernare. Și Agenția națională de integritate are careva întrebări față de el», - a spus Posturusu. Potrivit lui, în acest dosar de rezonanță trebuie să fie numit un procuror experimentat, care nu este bănuit de legături cu politicienii.

Nicolai Posturusu mai atrage atenția la influența factorului politic: «Aici e mai mult politică, nu încercarea de a afla adevărul și a restabili echitatea. O vedem și din măsurile luate. Poziția noastră, reflectată în procesul verbal, constă în faptul că Dodon nu-și recunoaște vina». Din spusele lui, în cazul dat structurarea infracțiunii este un joc în fața publicului și un «bici», care poate fi utilizat împotriva oricui.«E destulă bănuiala că un procuror, judecător sau funcționar a obținut ilegal casa și alte bunuri. Doar această bănuială este suficientă pentru ca procuratura să deschidă un dosar penal sau să rețină pe cineva », - spune avocatul.

După reținere, prin intermediul avocaților, Igor Dodon și-a sonorizat primele declarații pe rețelele sociale. El a menționat, că «nu pentru prima dată devine ținta unei justiții regizate și administrate politic» și «în anii din urmă a fost obiectul multor atacuri și a suportat multe campanii de defăimare și acuzații neîntemeiate». Dar, potrivit lui Dodon, «niciodată nu a mai existat o asemenea necuviință, ca anchetatorii să organizeze scurgeri de informații sau să manipuleze cu diverse date pentru a provoca anumite reacții negative ale publicului ».

Fostul șef de stat declară că, cu privire la fiecare element care prezintă interes pentru procurori, el are explicațiile necesare, ce scot orice bănuieli de corupție și încălcare a legii. «Acest dosar politic este cusut cu ață galbenă. Am certitudinea că o instanță nepărtinitoare și neangajată politic îmi va da dreptate», - a menționat Dodon.

Reținerea sa el o explică prin incapacitatea autorităților de a administra situația economică și socială din țară. «Totul se scumpește, totul se distruge, tineretul pleacă în continuare, popularitatea autorităților a început să scadă, iar partenerii externi cer cedări serioase care țin de suveranitatea și de securitatea economică a țării. Cetățenii revoltați de crizele în lanț nu doresc ca Moldova să devină participanta conflictului militar, ei se arată gata să protesteze masiv și să ceară curmarea "vremurilor nebune" și readucerea situației în albia corectă», - a sublinia Dodon.

El a scris că pentru prima oară în Moldova a fost format un grup de anchetă din mai bine de 50 de persoane împotriva unui politican și lider al opoziției. Ex-președintele a făcut și niște concretizări în raport cu acuzațiile incriminate. Printre altele, din spusele lui Dodon, în casa lui de la Buiucani au fost găsite doar cîteva mii de euro, «documentate și provenite din salariul lui de peste 1milion de lei în ultimele 12 luni». A mai fost găsită o recipisă semnată de soția sa pentru un set de mobilă, bazată, potrivit politicianului, pe un avans legal, oferit și achitat transparent. El a mai spus că «această recipisă a fost fotografiată de unul dintre membrii grupului de urmărire penală și peste 5 minute aruncată în mass-media».

«La mama mea (la Sadova) au găsit banii care îi aparțin, inclusiv din comercializarea bunurilor unor rude, fapt care va fi documentat și demonstrat juridic. Declar pe proprie responsabilitate, că nu posed, nici direct nici prin intermediari, bunuri mobile și imobile la Sadova », - scrie Igor Dodon. El menționează, că familia sa nu posedă imobile în satul Malovata veche, unde locuiește Petru Merineanu. Cumnatul, zice politicianul, a muncit peste 20 de ani peste hotare, a comercializat apartamentul din Moscova și a declarat oficial banii la intrarea în Moldova, unde a decis să deschidă o afacere la Malovata veche, cu crearea a zeci de locuri de muncă.

Ex-președintele subliniază, că nu are careva imobile, active, venituri cu excepția celor declarate public. «Afirmațiile ce țin de acte de corupție, mituire, finanțarea ilegală a partidului, precum și acuzarea eronată de înaltă trădare, nu-s întemeiate, se bazează pe înregistrări video ilegale (așa că în instanță nu pot exista careva probe) ale lui Plahotniuc din iunie, 2019, timp în care Moldova suporta una dintre cele mai grave încercări – lupta directă cu regimul oligarhic care acaparase toate instituțiile statului, fenomen care se repetă, din păcate, sub conducerea Maiei Sandu », - a scris Dodon.

Din spusele sale, în izolatorul de anchetă fostul șef de stat a fost supus presiunilor psihologice. «Timp de 2 zile m-au ținut cu lumina aprinsă, noaptea. Dacă Sandu va ajunge în asemenea condiții, dar ea va ajunge, ea nu va supraviețui. Ei au pus presiuni pe familie, au venit la 7 dimineața, au speriat copiii, au sărit gardul la mama mea. Scopul – să mă suprime psihologic, ca eu să cedez. În ultimele 10 luni au am primit de la autorități, cred că de la Maia Sandu, numeroase mesaje cu indicația să fug din țară, dar nu am fugit. Și procurorul a declarat că am vrut să fug, – categoric nu, eu nu am asemenea intenții. Eu voi rezista presiunilor și voi lupta pentru ca să biruim. Sper să fiu susținut de cetățeni », – a subliniat politicianul.

Dodon susține că l-a prevenit pe procurorul de caz, că are bilete la avion peste cîteva zile. «Voiam să aflu dacă trebuie să le anulez, să previn reprezentanții aeroportului că nu voi zbura și să anunț din timp persoanele cu care aveam preconizate întrevederi. Țin să menționez că biletele au fost procurate pe 16 mai, iar procuratura a deschis dosarul penal pe numele meu la 18 mai. Deci, achiziționarea biletelor și dosarul penal nu-s legate între ele. Am fost uimit cum ulterior procurorul, fără rușine, a mințit public pentru a-mi păta imaginea de politician», - spune ex-președintele.

El presupune, că «vor fi aplicare vechile metode de presiuni pe avocați, urmărirea rudelor, pentru a-i speria și înlătura din apărare ». Dodon este convins că dosarul său «este controlat politic, poate chiar controlat de dincolo de pereții președinției ». «Am temei să cred că există nu doar interese politice interne, nu doar lupta cu opoziția, dar și anumite scopuri geopolitice, însă tot ce este ascuns devine evident odată și odată», - menționează fostul șef de stat. Într-un comentariu el a dat de înțeles că «ambasada SUA la comanda M. Sandu dirijează activitatea procurorilor ».

Opiniile politicienilor și ale experților

Sorina Ștefârță, secretarul de presă al președintei, a declarat că aparatul președinției nu comentează acuzațiile lui Igor Dodon în adresa Maiei Sandu. În același timp, Sandu a spus în cadrul unui briefing, că a aflat despre evenimentele din jurul fostului președinte din presă, fiind într-o vizită neoficială la Boston, SUA, în ziua sa de naștere. «Nu cunosc procurorii care instrumentează cazul, nu știu nimic despre acest dosar, nu știu ce finalitate va avea », - a subliniat președinta. Potrivit ei, scurgerile către presă alarmează, iar explicațiile Procuraturii generale nu-s suficiente.

Mulți comentatori au reacționat cu neîncredere la mesajul președintei. Avocatul Ion Păduraru, fost secretar general al aparatului președintelui Nicolae Timofti, s-a arătat mirat de afirmațiile M. Sandu.«După declarațiile neașteptate ale președintei cum că ea nu ar fi fost informată despre «operațiunea specială «Dodon», nu am răbdare să aflu care vor fi următoarele acțiuni ale instanțelor și ale procuraturii», - a scris Păduraru pe o rețea socială. El amintește că azi procurorii au devenit ceva mai delicați, în rest lucrurile nu s-au prea schimbat: «Cam așa era și pe timpul lui Voronin, și în perioada "statului capturat"».

În același timp, mass-media publică informația că în percheziții a fost implicat grupul ALFA de la SIS, care se supune direct președintei. Comentatorii au îndoieli că organele de drept nu au informat-o pe șefa statului despre operațiunea specială în raport cu predecesorul ei – este un proces instituțional obișnuit. Deoarece acest caz nu are precedente în istoria RM, e puțin probabil ca conducerea blocului de forță să fi aprobat operațiunea specială fără a anunța președinta, căreia îi este supus instituțional.

În opinia vice-picherului Vlad Batrîncea, Maia Sandu nu putea să nu știe despre preconizata reținere a predecesorului și a oponentului său politic. «Evident, aceste lucruri au fost coordonate, ea poseda informația. Acest cadou politic de ziua ei de naștere a fost, desigur, pregătit din timp. Mai mult, în sistemul acesta de coordonate se înscrie lipsa ei din Moldova în aceste zile, pentru a crea impresia că ea nu este implicată», – crede Batrîncea.

Vice-spicherul crede că procurorul general interimar Dumitru Robu nu avea dreptul să ia asemenea decizii în raport cu Dodon, deoarece conform Constituției și legislației naționale aceste împuterniciri le are în exclusivitate procurorul general. El amintește, că ex-președintele se bucură de imunitate și pentru atragerea lui la răspundere trebuie respectată procedura. «Asta poate face doar procurorul general care acționează cu mandat deplin și a depus jurămînt în fața președintelui. Dl Robu nu l-a depus», - subliniază deputatul. Din spusele lui, procurorii serioși, care au experiență, au refuzat să instrumenteze dosarul lui Igor Dodon, de aceea toată responsabilitatea i-a revenit unui procuror care activează de doar 3 ani, reputația căruia pune semne de întrebare.

Stanislav Pavlovschii, fost judecător la CEDO, care anterior a deținut funcții de conducere la Procuratura generală și a fost ministru al justiției în guvernul Sandu, a fost mirat de acțiunile procurorilor. «Citind că a fost format un grup din 50 de persoane, am rămas uimit, căci în asemenea dosare nu este nevoie de un număr așa de mare, 3-4 persoane timp de două săptămîni îl pot investiga. Dacă se formează un grup din 50 de persoane, înseamnă că procuratura își îndreaptă toate eforturile către acest dosar », – menționează el.

La fel ca și alți comentatori, Pavlovschii are dubii cu privire la pregătirea profesională a procurorului de caz, el a subliniat că pentru a reține sau aresta o persoană contează nu acuzațiile incriminate, ci probele care-i demonstrează vina. Potrivit lui, se referă și la acuzarea de înaltă trădare, care este foarte specifică și nu poate fi examinată simplist. Legea spune clar ce presupune această noțiune – spionaj, dezvăluirea secretului de stat. Și ancheta trebuie să demonstreze, că această crimă a avut loc cu adevărat, așa cum prevede legea, nu cum i se pare cuiva.

Ex-judecătorul CEDO menționează, că dacă procurorii nu au suficiente probe, care confirmă vinovăția lui Igor Dodon de trădare de patrie, reținerea fostului președinte al țării va fi calificată ca acțiune politică și încercarea autorităților de a elimina adversarii. Pavlovschii amintește numărul mare de cazuri precedente, care aveau tentă politică și în care diverse forțe politice nu făceau altceva – doar reglau conturi. «Refuz să cred că au revenit timpurile lui Plahotniuc, de aceea sper că procuratura chiar dispune de dovezi », - a declarat fostul judecător și procuror.

Acuzația de înaltă trădare, adusă fostului șef de stat, a atras atenția multor experți și politicieni. Liderul comuniștilor, ex-președintele Vladimir Voronin susține că toți membrii PAS pot fi trași la răspundere pentru trădare de patrie.

«Actualii guvernanți cu pașapoarte românești nici nu încearcă să-și ascundă înclinațiile unioniste. Toate aceste întrevederi comune ale guvernelor, parlamentelor Moldovei și României, toate aceste declarații ale conducătorilor Moldovei suverane privind disponibilitatea de a vota pentru unire la un eventual referendum. Toată această politică de îngenunchere și servilism față de București – nu este un act de înaltă trădare? Că însăși dorința de a lichida propria țară independentă, fie și de dragul ”idealurilor naționale” – este o trădare. Chiar și azi mai toate persoanele suspuse din PAS-ul aflat la guvernare, în frunte cu așa numita președintă, intră sub incidența acestui articol din Codul Penal al RM. Dar acuzat este Igor Dodon, care în perioada aflării sale în această funcție nu a adus asemenea argumente», - a menționat Voronin în cadrul unui briefing de presă.

El a mai atras atenție inadmisibilității unor asemenea acțiuni ale procuraturii. «Nu-i vorba de Igor Dodon, deși el este om și trebuie tratat omenește. Autoritatea instituției prezidențiale a fost înjosită după organizarea show-ului cu măști cu reținerea publică a persoanei care a ocupat o funcție înaltă în stat. Dodon nu a spus că nu va colabora cu ancheta, nu a fugit din țară, nu intenționează să fugă. El nu prezintă un pericol public. Oare nu se putea trece fără arestare și cătușe? Oare el a fost citat și nu s-a prezentat la interogatoriu? Despre care stimă față de instituțiile statului poate fi vorba, dacă un cetățean care a fost un președinte ales de peste 50%, a fost scos încătușat și dus în izolatorul de anchetă?

Partidul «Congresul civic» a venit cu o declarație în care a menționat absurditatea acuzațiilor de înaltă trădare, incriminate lui Igor Dodon. Politicienii din opoziție menționează, că persoanele oficiale nu ascund că dețin cetățenia României vecine. «Lui Dodon i se incriminează trădarea patriei. Dar care patrie o au în vedere procurorii Maiei Sandu? În circumstanțele delicate, în care Maia Sandu și întreaga ei echipă este compusă din cetățeni activi, sinceri și stăruitori ai României, care votează în cadrul tuturor alegerilor românești, să-i incriminezi lui Dodon trădarea de patrie este un absurd din punctul de vedere al unei logici elementare și lipsit de temeiuri pentru orice încredere politică », - se spune în declarație.

Nici Igor Dodon nu a trecut cu vederea această temă. «Este straniu și josnic să auzi că-s acuzat de trădare de patrie, deși acum toate instituțiile publice îs pline de consilieri străini. E josnic să auzi că eu am trădat patria de la cei, care cheamă la noi Alianța nord-atlantică », - a spus ex-președintele în sala de judecată.

Ștefan Gligor, președintele Partidului schimbării, spune că reținerea lui Igor Dodon îi va asigura un capital politic Partidului socialiștilor, deoarece acest caz va fi folosit pe post de exemplu al justiției selective, realizate la indicația partidului de guvernare. El apreciază reținerea ex-președintelui, și încă în ziua de naștere a Maiei Sandu, drept «o greșeală regretabilă a procurorilor». «Persoanele care lucrau la procuratură în perioada în care Plahotniuc uzurpa puterea, continuă să lucreze și azi», - menționează Gligor.

«Să spui că Dodon este hoț, corupt, trădător de patrie – este culmea cinismului. Toți înțeleg perfect, că este o răfuială politică. Toți văd protestele masive – desigur, oamenii se revoltă, chiar și mulți oponenți de dreapta dacă nu critică, atunci tac pur și simplu. Pentru că înțeleg cu toții, că este un dosar politic la comandă, o răfuială, încercarea de a-l înlătura pe cel mai activ și mai elocvent oponent», - menționează politologul Boris Șapovalov. El crede că acum are loc doar prima etapă de presiuni asupra opoziției moldovenești, și că în scurt timp vor fi pornite dosare și pe numele altor politicieni. Politologul presupune că această situație va uni oamenii nemulțumiți de actuala guvernare, și va spori ratingul lui Igor Dodon și al forțelor politice din opoziție.

Victor Surujiu

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?