X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Kulminski, despre arestarea lui Dodon: „Nu pare convingător”

28 mai. 2022,, 12:00   Politică
4726 0

Pînă acum, ceea ce am văzut și ce ni s-a prezentat în legătură cu plasarea fostului președinte Igor Dodon în arest la domiciliu este cel puțin neconvingător.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Moldovei, Vlad Kulminski, comentînd situația cu perchezițiile la domiciliul lui Igor Dodon și reținerea acestuia, în cadrul unei emisiuni la TVC-21, relatează Noi.md.

„Vă amintiți cum a început toată povestea cu procurorul general Alexandr Stoianoglo. Au fost fie patru, fie cinci acuzații, grave, tare, care au sunat foarte tare, dar care, din cîte am înțeles, au fost în cele din urmă abandonate și totul s-a redus la faptul că s-a creat un fel de comisie care l-a apreciat pe Alexandr Stoianoglo, procurorul general al Moldovei, cu o notă nesatisfăcătoare, în baza căreia a fost înlăturat cu succes din funcție, dar despre acuzațiile care i-au fost aduse și care, de fapt, au declanșat întreaga istorie, au uitat toți. Personal, sper foarte mult că toată lumea își dă bine seama ce fac ei și că de data aceasta există niște dovezi serioase, un probatoriu, pentru că ceea ce am auzit, ce am văzut la televizor, este complet neconvingător”, a spus el.

„Pînă acum, ceea ce spune la televizor procurorul care se ocupă de dosarul lui Dodon îmi amintește mai mult de Adriana Betișor, care a ieșit și a povestit niște fabule despre actuala guvernare, care era atunci opoziție, trădare și lucru pentru niște servicii speciale și multe de toate. Multe scorneli au mai fost. Să sperăm că de data aceasta va mai exista o bază de dovezi serioase, că există anumite temeiuri pentru acest caz. Dacă nu există un probatoriu, atunci noi, de fapt, într-un fel, subminăm încrederea în instituția președintelui și creăm un anumit haos în sistemul nostru instituțional, reducem încrederea în Procuratura Generală. Totuși, un anumit echilibru politic intern fragil este perturbat. Adică au fost depășite anumite linii roșii. Și acest lucru se poate face doar dacă ești absolut sigur că ai dovezi concrete, de beton, că acest caz nu se va destrăma. Pentru că dacă totul se termină la fel cum s-a terminat cu Alexandr Stoianoglo, atunci bineînțeles că nu va însemna nimic bun”, a spus fostul vicepremier pentru Reintegrare al Moldovei.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?