COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Wuhan ia măsuri pentru a preveni al doilea val de COVID-19

Wuhan ia măsuri pentru a preveni al doilea val de COVID-19

Autoritățile din orașul chinez Wuhan, care a devenit focarul răspîndirii a infecției de coronavirus, intenționează să depună toate eforturile și să împiedice al doilea val de epidemie, cu care s-au confruntat efectiv, este declarat într-un anunț a Comitetului municipal pentru sănătate.

Anterior a fost raportat că, după o pauză lungă în Wuhan în ultimele două zile, au fost identificate șase persoane noi infectate, toate cazurile fiind locale. Totodată, în prezent sub supraveghere medicală se află 615 de purtători asimptomatici cu COVID-19.

"În prezent, orașului mai are alte sarcini extrem de serioase în domeniul prevenirii și combaterii răspîndirii epidemiei, este necesar să se consolideze în timp util protecția împotriva importurilor și, de asemenea, este important să nu se permită revenirea la situația anterioară", - este anunțat într-o declarație pe site-ul Departamentului, transmite ria.ru.


Se subliniază că "ar trebui să se acorde o atenție deosebită normalizării măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei și să se limiteze ferm riscul revenirii la situația anterioară”.

În Wuhan, după 4 aprilie, nu au fost raportate cazuri noi de infecție, pe 18 aprilie orașul a fost recunoscut ca o zonă cu risc scăzut, iar pe 26 aprilie ultimul pacient cu infecție coronavirală a fost externat din spitalul orașului. Cu toate acestea, la începutul zilei de duminică, Comitetul de stat pentru sănătate din China a raportat că un nou caz de infecție a fost dezvăluit în Wuhan în ultimele 24 de ore, precum și 16 persoane infectate asimptomatice.
Autoritățile chineze nu includ purtători asimptomatici care au teste de acid nucleic viral pozitiv, dar nu au simptome în statisticile generale și le recalifică în confirmate numai atunci cînd prezintă simptome.

În tot timpul epidemiei din Wuhan au fost depistate 50 339 de persoane infectate cu coronavirus, 3 869 dintre ei au decedat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load