Trump: Rusia şi China ameninţă interesele Statelor Unite

Trump: Rusia şi China ameninţă interesele Statelor Unite

Statele Unite trebuie să-şi modernizeze capabilităţile nuclare, iar grupările teroriste, regimurile necinstite şi rivali precum Rusia şi China ameninţă interesele şi valorile americane, a afirmat preşedintele SUA, Donald Trump.


”Pe măsură ce reconstruim puterea şi încrederea Americii acasă, de asemenea, ne redobîndim puterea şi poziţia în afara graniţelor. În întreaga lume, ne confruntăm cu regimuri necinstite, cu grupări teroriste şi cu rivali precum China şi Rusia, care reprezintă provocări pentru interesele, economia şi valorile noastre”, a atras atenţia Trump.


”Ca parte a apărării noastre, trebuie să ne modernizăm şi să reconstruim aresenalul nuclear. Sperăm să nu îl folosim niciodată, ci să îl facem atît de puternic încît să descurajeze orice act de agresiune. Probabil că într-o zi va fi un moment magic în care ţările din lume să se adune şi să elimine armele nucleare. Din păcate, nu am ajuns în acel moment”, a adăugat preşedintele american.


Totodată, Trump a scos în evidenţă faptul că aproape tot teritoriul controlat de reţeaua teroristă Stat Islamic în Siria şi Irak a fost eliberat de sub ocupaţia jihadiştilor şi a adăugat că Statele Unite vor continua să depună eforturi pentru eliminarea completă a teroriştilor.


”În trecut, am eliberat, în mod naiv, sute de terorişti periculoşi, doar pentru a-i reîntîlni pe cîmpul de luptă, inclusiv pe liderul SI, al-Baghdadi. Astăzi, tocmai am semnat un ordin prin care secretarul Mattis va reexamina politica noastră de detenţie şi pentru a ţine deschise locurile de detenţie de la Guantanamo Bay”, a precizat preşedintele Statelor Unite.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load