COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a anunțat cine e consilierul pentru securitatea naţională

Trump a anunțat cine e consilierul pentru securitatea naţională

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl va numi pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici, Robert O'Brien, în postul strategic de consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, după demiterea lui John Bolton.

De Dragoș Tănase, Joi, 19 septembrie 2019, 21:10 „Sînt bucuros să anunţ că îl voi numi pe Robert O’Brien, care în cadrul Departamentului de Stat a obţinut numeroase succese în calitate de trimis special al preşedintelui pentru eliberarea de ostatici, în postul de consilier pentru securitate naţională. Am lucrat mult şi din plin cu Robert.

Va face o treabă bună!” Donald Trump, pe contul său de Twitter: O sursă apropiată Casei Albe a declarat că Trump a dorit să aleagă un nou consilier care să se poată înțelege bine cu secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, după ce acesta a avut numeroase divergențe cu Bolton, relatează Reuters.


Trump a anunţat la 10 septembrie eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocînd ”puternice dezacorduri” faţă de ”multe dintre sugestiile sale”, dar Bolton a sugerat că şi-a oferit singur demisia.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load