COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Schimbare majoră în Arabia Saudită

Schimbare majoră în Arabia Saudită

Arabia Saudită are o societate foarte religioasă și strictă. Până acum, cuplurile necăsătorite care voiau să facă o vizită în această țară n-aveau voie să se cazeze la același hotel.

Noul program de vize care se va aplica în Arabia Saudită le va permite tuturor să se cazeze cum vor, indiferent de statutul marital, a notat BBC.

Mai mult, în premieră, femeilor li se va permite să închirieze camere singure.

Înainte, cuplurilor li se cerea să facă dovada că sunt oficial împreună.

Aceste schimbări fac parte din planul guvernului saudit de a dezvolta sectorul turistic.


Alcoolul rămîne interzis

Saudiții nu beneficiază de relaxarea regulilor. Cuplurile care vor să se cazeze într-un hotel din țara lor li se cere dovada scrisă a faptului că oficial formează o pereche.

Legile mai permisive li se aplică doar străinilor. O altă lege importantă pe care femeile care vor să ajungă în Arabia Saudită trebuie s-o știe: nu mai sunt obligate să se acopere complet, dar li se cere să fie îmbrăcate cît mai decent.

Alcoolul rămîne însă interzis în această țară.

Prințul Mohammed bin Salman a mai aprobat cîteva schimbări importante pentru regimul ultra-conservator din această țară.

Femeile nu mai au interzis să urce la volanul mașinilor și au primit libertatea de a călători peste hotare fără permisiunea scrisă a unui bărbat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load