COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 187(+47)   TRATAȚI 249 216     DECESE 6173(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1198
Preşedintele stiri: 2783

Rusia reacționează la decizia UE de a izola spațiul aerian al Belarusului: „Nu putem decât să ne exprimăm regretul”

25 mai. 17:25   În lume
1039 1

Rusia a reacționat la decizia Uniunii Europene de a bloca legăturile cu spațiul aerian al Belarusului, după decizia regimului Lukașenko de a deturna o cursă Ryanair pentru a aresta un disident. Kremlinul anunță că „regretă” că UE a luat această decizie, conform The Moscow Times.

„Nu putem decît să ne exprimăm regretul. Este foarte costisitor pentru o companie aeriană să ocolească teritoriul unei țări mari, localizate chiar în centrul Europei”, a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceste recomandări (n. red. - ale UE) vor duce la costuri mai mari pentru pasagerii care vor aștepta și mai mult să ajungă la destinație”, a continuat Peskov.

Peskov s-a referit și la prietena lui Protasevici, originară din Rusia, care a fost și ea reținută în Belarus, despre care spune că speră „că va fi eliberată în viitorul apropiat.” „Din păcate, cetățenii noștri sînt reținuți și în alte părți ale globului. Noi le oferim ajutorul nostru întotdeauna”, a concluzionat purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Opozantul Roman Protasevici a fost arestat de polițiștii din Belarus după ace avionul în care se afla, cu destinația Lituania, a fost deturnat și forțat să aterizeze la Minsk de regimul Lukașenko.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?