COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Rusia anunţă un acord cu NASA pentru explorarea planetei Venus

22 noi. 07:05   În lume
952 1

Rusia a ajuns la un acord pentru explorarea planetei Venus în cadrul unei misiuni comune cu Statele Unite, a declarat directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, informează digi24.ro.

„Am convenit cu americanii asupra unei misiuni comune pe Venus”, a spus Rogozin într-un interviu publicat sîmbătă seară pe YouTube.

Directorul Roscosmos a adăugat că această provocare ar putea fi mai uşoară, atît din punct de vedere economic, cît şi tehnic, dacă va fi abordată în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA.

„Astfel de probleme sînt mai uşor de rezolvat împreună, prin îmbinarea talentelor oamenilor noştri de ştiinţă”, a spus Rogozin, fără a oferi, însă, un calendar al misiunii.

Venus are dimensiuni similare cu Terra, însă este învăluită în nori denşi şi, din cauza unui efect de seră catastrofal, temperaturile de la suprafaţa acestei planete ajung la cîteva sute de grade Celsius, mai notează sursa citată de Agerpres.

Rusia a anunţat o misiune pe Venus anul trecut, datele preliminare estimînd lansarea între 2027 şi 2029. Mai recent, Emiratele Arabe Unite şi-au anunţat de asemenea intenţia de a explora această planetă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X