TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Recompensă neobișnuită de 1 milion de euro. Pentru ce se oferă acești bani?

Recompensă neobișnuită de 1 milion de euro. Pentru ce se oferă acești bani?

Orașul german Bielefeld a anunțat că va oferi o recompensă oricui poate dovedi că este adevărată o obsesie conspiraționistă mai veche răspîndită în mediul online potrivit căreia localitatea nu ar fi decît o proiecție a unui grup misterios, arată Associated Press.

Teoria conspirației a pornit de la trei întrebări ”Cunoști pe cineva din Bielefeld? Ai fost vreodată în Bielefeld? Cunoști pe cineva care a fost vreodată în Bielefeld?”. Oficialitățile locale au intrat în jocul online folosind zvonurile pentru a promova localitatea, scrie Mediafax.


Oficialii locali au anunțat miercuri că vor oferi un premiu de 1 milion de euro persoanei care va oferi dovezi serioase că orașul nu există.

Edillii au dat asigurări că ”nu există limită de creativitate” pentru participanți, dar numai dovezile incontestabile se vor califica pentru premiu.

Zvonurile privind inexistența orașului ar fi pornit de la un specialist în computere, Achim Held, care a publicat întrebările de la care s-a declanșat obsesia de pe internet în 1994, încercînd să glumească pe seama teoriilor conspirației răspîndite online.

Pînă și cancelarul german Angela Merkel a făcut o glumă privind existența orașului Bielefeld, o localitate care se află la 330 de kilometri în vestul Berlinului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load