Putin este indignat de arestarea lui Assange, Israelul n-a reuşit să cucerească Luna, iar UE începe negocierile cu SUA

Putin este indignat de arestarea lui Assange, Israelul n-a reuşit să cucerească Luna, iar UE începe negocierile cu SUA

Putin este indignat de modul în care Julian Assange a fost arestat


Modul în care Assange a fost tratat ”lasă deplin impresia unui dispreț deschis și grosolan faţă de demnitatea umană a celui arestat”, a apreciat joi o purtătoare de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.


Moscova a spus că speră că ”toate drepturile lui Julian Assange vor fi respectate”, a adăugat ea. Președintele ecuadorian Lenin Moreno a declarat că Guvernul său i-a retras statutul de azilant lui Assange, la aproape șapte ani după ce acesta s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului la Londra, din cauza unor ”încălcări repetate ale unor convenții internaționale și unor protocoale ale vieții de zi cu zi”.

Israelul n-a reuşit să cucerească Luna


Prima sondă trimisă de Israel în spaţiu, cu intenţia de a colecta informaţii de la suprafaţa Lunii, s-a prăbuşit în momentul în care încerca aselenizarea.


Israelul a trimis prima sondă în spatiu în luna februarie, iar vinerea trecută ea fusese plasată pe orbita lunară. Botezată "Bereshit" (Geneza, în ebraică), sonda a fost lansată la 22 februarie, de la bază americană Cape Canaveral, din Florida. Motorul de 585 de kilograme a fost trimis în spaţiu cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a firmei americane SpaceX, care aparţine lui Elon Musk.

UE a acceptat demararea unor negocieri comerciale oficiale cu SUA


Ambasadorii Uniunii Europene au acceptat să înceapă negocieri comerciale oficiale cu SUA, într-o tentativă de aplanare a tensiunilor dintre cele două părţi.


Anul trecut, preşedintele Trump a impus taxe asupra importurilor europene de oţel şi aluminiu şi a ameninţat să facă acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte automobilele.


Franţa ar fi preferat o amînare a acestor negocieri pînă după alegerile europarlamentare de luna viitoare, de teamă că naţionaliştii ar putea exploata temerea alegătorilor vizînd o deschidere şi mai mare a pieţelor interne.

Confruntări violente în India cu ocazia alegerilor generale


Cel puțin un om a fost ucis în prima zi de votare a alegerilor generale din India, văzute ca un referendum asupra politicilor premierului Narendra Modi și a partidului său hindu naționalist Bharatiya Janata.


În statul Andhra Pradesh, un lider local de partid a fost ucis joi într-o încăierare cu suporterii unei formațiuni rivale, iar confruntări violente s-au înregistrat și în alte localități din același stat,.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load