Președintele Turkmeniei și-a întrerupt vacanța pe fundalul zvonurilor despre moartea sa

Președintele Turkmeniei și-a întrerupt vacanța pe fundalul zvonurilor despre moartea sa

Președintele Turkmeniei Gurbangulî Berdîmuhamedov, despre al căruia deces s-a comunicat în iulie, și-a întrerupt subit vacanța. 

Acesta urma să iasă la serviciu pe 16 august, însă a decis să participe la ședința din 5 august. 

Potrivit Agenției Publice Informaționale a țării, Gurbangulî Berdîmuhamedov a ascultat zeci de rapoarte privind totalurile activității Parlamentului de la începutul anului. Au fost discutate, în special, pregătirile către primul Forum Economic Caspic din 12 august. 
Se menționează că în anul curent mass-media oficială din Turkmenia a reflectat într-o măsură mai mică vacanța lui Gurbangulî Berdîmuhamedov. La 20 iulie pe Internet au apărut informații precum că el ar fi decedat. Cîteva zile mai tîrziu la TV a fost difuzat un reportaj cu participarea Președintelui.

Observatorii au calificat drept suspect faptul că acesta a fost îmbrăcat în aceleași haine ca și în reportajul din mai. De asemenea, la 4 august televiziunea a difuzat un reportaj detaliat despre vacanța șefului statului. După cum s-a menționat, în vacanță acesta a călătorit cu bicicleta și un automobil de curse, a mers călare, a cîntat la instrumente muzicale și a terminat de scris noua carte. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load