Președintele Radei și Zelenski au discutat despre o posibilă dată a inaugurării

Președintele Radei și Zelenski au discutat despre o posibilă dată a inaugurării

Președintele nou ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a avut o întrevedere cu președintele Radei Supreme, Andrei Parubii, în cadrul căreia au discutat despre o posibilă dată a inaugurarii șefului statului.


"Parubii și Zelenski au discutat în jur de 40 de minute despre activitatea Radei și despre inaugurare", a anunțat sîmbătă ziarul ”Delovaia Stolița”, citatînd sursele.


Potrivit ziarului, după această întîlnire, Parubii a trimis scrisori conducătorilor fracțiunilor parlamentare cu o cerere de a se întîlni pe 4 mai la ora 15:00. La această întîlnire, șefii fracțiunilor ar trebui să convină definitiv cu privire la data inaugurării noului șef de stat.


La 30 aprilie, CEC-ul a anunțat datele finale ale numărării voturilor, potrivit cărora Vladimir Zelenski, reprezentantul partidului Sluga Naroda, a cîștigat 73,22% din voturi, în timp ce actualul președinte, Petro Poroșenko - 24,45%.


La 3 mai, ziarul parlamentar "Vocea Ucrainei" și publicația "Curierul guvernamental" au publicat rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale din Ucraina. Acum, în termen de 30 de zile ar trebui să aibă loc inaugurarea noului șef de stat. Următoarea ședință a Parlamentului va avea loc pe 14 mai.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load