Poroșenko a solicitat asistența SUA din cauza dosarelor intentate pe numele lui

Poroșenko a solicitat asistența SUA din cauza dosarelor intentate pe numele lui

Fostul președinte al Ucrainei Piotr Poroșenko a solicitat companiilor de lobby americane protecție de urmărire penală. 
Acest lucru a fost comunicat de către publicația „Vesti Ukraina” cu referire la surse. 


- Ei foarte bine înțeleg că ceea ce se întîmplă în Biroul Public de Investigații (GBR – nota red.) este destul de serios și intenționează să se protejeze. Ne-am putea aștepta, de exemplu, la sprijinul public din partea Washingtonului în cazul unor încercări de arestare, a explicat una din surse. 
De asemenea publicația îl citează pe politologul ucrainean Alexei Iakubin care a menționat că fostul șef al statului ucrainean ar putea repeta scenariul lui Mihail Saakașvilli. 


Drept exemplu expertul citează plecarea lui Poroșenko la tratament sau la Londra unde s-a stabilit o parte din anturajul lui. Însă un astfel de model complică protecția activelor de business ale fostului lider ucrainean în interiorul țării asupra cărora ar putea fi aplicat un arest.


Reamintim că ieri pe numele lui Poroșenko a fost intentat cel de-al 12-lea dosar penal. La 29 iulie ex-președintele Ucrainei a părăsit țara împreună cu familia, renunțînd la serviciile pazei. Totodată el a declarat că nu intenționează să se ascundă și „nu are pentru ce să roșească”. 


Jurnalistul Andrei Babițki și-a împărtășit opinia vizavi de revenirea lui Poroșenko în Patrie. Pe lîngă aceasta, pe marginea situației create și-a expus părerea și politologul ucrainean care a menționat că revenirea fostului șef al statului este puțin probabilă. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load