Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3732

Poroșenko și susținătorii săi au cîntat un colind în sala de judecată

18 ian. 2022,, 07:14   Război în Ucraina
1816 0

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, și susținătorii săi au cîntat un colind de Crăciun în sala de judecată, unde urma să fie audiată decizia pe cazul privind trădarea de stat al fostului lider al țării.

Potrivit înregistrării, Poroșenko, înconjurat de avocați, jurnaliști și cameramani, a interpretat piesa de Crăciun "Добрый вечер тоби, пане господарю".

Anterior s-a anunțat că alegerea unei măsuri preventive pentru fostul președinte al Ucrainei a fost amînată pînă pe data de 19 ianuarie. Ședința va avea loc la ora locală 14:00. Judecătorul a anunțat despre acest lucru după o absență de cinci ore de la ședință, relatează Noi.md.

În timp ce cei prezenți așteptau verdictul pentru fostul președinte al țării, ei au cîntat și un colind de Crăciun.

Politicianul a sosit pe 17 ianuarie la Kiev din Polonia pentru ședința de judecată.


La aeroport, el a fost întîmpinat de angajații Biroului de Stat de Investigații (GBR) al țării și de susținătorii săi. Reprezentanții GBR nu i-au permis lui

Poroșenko să treacă controlul pașapoartelor și i-au luat documentul de identitate, care ulterior i-a fost returnat.

Fostul lider ucrainean este cercetat pentru posibila implicare în trădare de stat. Ancheta consideră că Poroșenko a întrerupt aprovizionarea cu cărbune din Africa de Sud contractată în toamna anului 2014. În schimb, cărbunele a fost livrat în Donbass.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0