COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poliția de la Mumbai a decis să-i învețe pe șoferi să nu mai claxoneze în ambuteiaje

Poliția de la Mumbai a decis să-i învețe pe șoferi să nu mai claxoneze în ambuteiaje

În ziua de astăzi, claxonul poate fi un instrument de supravieţuire. Şoferii îl folosesc în permanenţă – pentru a se certa, pentru a avertiza şi pentru a-i face pe şoferii înceţi să se mişte mai repede. Însă în Mumbai, claxoanele au devenit o problemă sonoră atît de mare, încît poliţia a început să dezvolte un plan pentru situaţia în cauză, scrie New York Times.

Poliţiştii au instalat la cîteva din intersecţiile principale mai multe aparate care detectează zgomotul produs de claxon. Cînd şoferii claxonează la lumina roşie a semaforului, pentru a-i pregăti din timp pe cei dinaintea lor, lumina rămîne roşie. Poliţia a pus cîteva semne –„Honk More Wait More”/„Claxonează şi vei aştepta mai mult” –, însă aparent nu toată lumea a înţeles ce se întîmplă.

Poliţia a filmat o situaţie de acest tip cu ajutorul dronelor, punînd pe fundal muzică de Bollywood, de vreme ce Mumbai este centrul industriei de film din India. Videoclipul a fost postat în urmă cu două săptămîni pe social media şi a devenind imediat viral.


Videoclipul surprinde nişte oameni confuzi care ies în afara maşinilor, ţipînd de nedumerire sau spre alţi şoferi care continuă să claxoneze.

Experimentul, realizat în lunile noiembrie şi decembrie, se vrea implementat acum pe tot teritoriul oraşului, care găzduieşte circa 20 de milioane de oameni.

În timp ce indienii din toate colţurile ţării se amuză pe seama experimentului, autorităţile din mai multe oraşe plănuiesc să implementeze aparatele cît mai repede cu putinţă.

Potrivit unei vechi zicale din India, pentru a conduce bine ai nevoie de patru lucruri simple: o maşină bună, ochi buni, noroc şi un claxon bun. Dar se pară că, pe viitor, indienii vor avea nevoie doar de trei lucruri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load