Oamenii dintr-un oraș italian se sufocă de gunoaiele de pe străzi (VIDEO)

Oamenii dintr-un oraș italian se sufocă de gunoaiele de pe străzi (VIDEO)

Roma, fascinanta capitală a Italiei, căutată şi de numeroşi turişti români, se sufocă zilele acestea, însă nu doar de căldură, ci şi de munţii de gunoaie care tronează pe străzi.


Autorităţile nu mai ştiu unde să le arunce, iar situaţia a devenit de-a dreptul irespirabilă.


Locuitorii Romei sînt la limita răbdării. Sufocaţi de gunoaie, oamenii se tem că se vor îmbolnăvi. Problema este una mai veche, dar în ciuda numeroaselor revolte ale oamenilor, pe străzile capitalei italienie nu se văd mari schimbări.


Colosseumul, Fontana di Trevi sau Treptele spaniole sînt doar cîteva dintre faimoasele obiective turistice care atrag anual milioane de vizitatori în capitala Italiei. Dacă v-aţi propus să ajungeţi acolo în această perioadă, aflaţi că vacanţa de vis vă poate fi umbrită de mormanele uriaşe de gunoaie care tronează pe străzile oraşului. Localnicii sînt exasperaţi.


Localnic: “Noaptea nu pot ieși din casă pentru că afară miroase îngrozitor. Nu poți să îți plimbi cîinele pe trotuar, trebuie să mergi doar pe șosea. Zilele trecute am văzut trecînd un șoarece. O să ne îmbolnăvim de holeră. E ruşinos!”


Localnic: “Am devenit o ţară din lumea a treia sau a patra, după părerea mea. Nu există soluţii, şi nu înţeleg de ce. Doamna Raggi (n.red primarul Romei) ar trebui să vină aici din cînd în cînd, pentru că la ea în cartier, acolo unde şi eu am locuit, totul e în regulă.”


În 2013, autorităţile au decis închiderea gropii de gunoi de la Malagrotta, care prelua o mare parte din gunoiul italienilor şi al turiştilor, însă de atunci nu au găsit niciun alt depozit care să preia deşeurile.


Toate încercările oficialilor de a găsi alte zone de depozitare, s-au lovit de protestele agricultorilor şi ale organizaţiilor neguvernamentale. De cîteva zile, problema a devenit şi mai gravă, odată cu valul de canicula care s-a abătut peste Europa. Localnicii şi turiştii riscă să fie infectaţi cu diverse bacterii periculoase.


Roberto Volpe, medic: “Cîteodată oamenii sînt atît de exasperaţi de mirosurile neplăcute, încît cred că o soluţie e să dai foc gunoiului. Acest lucru este foarte periculos. (MUSCA) Poate fi periculos pentru cei care suferă de astm. În plus, arderea gunoiului poate degaja dioxină, care este un factor de risc pentru cancer.”


Însă autorităţile nu sînt tocmai optimiste.


Marco Cacciatore, preşedintele comisiei locale de mediu: “Niciun plan nu poate rezolva într-un an o problemă care s-a agravat după o gestionare greşită care a durat 60 de ani. Să spunem adevărul: noi cetăţenii sîntem oameni, iar această situaţie dificilă va fi rezolvată într-un timp mai îndelungat. ”


La începutul acestei luni, primăria Romei a anunţat că îi va amenda pe turiştii necivilizați. Aceştia nu mai au voie să facă baie în fîntînile din oraş şi trebuie să păstreze curăţenia în jurul monumentelor. Dacă nu, vor fi sancţionaţi de poliţişti cu cîteva sute de euro.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load