NASA: A fost găsită viața extraterestră

NASA: A fost găsită viața extraterestră

În timpul unei conferințe de presă în care a fost anunțată pierderea robotului Opportunity de pe Marte, șeful NASA, Jim Bridenstine, a ținut să vină și cu știri încurajatoare, potrivit sursei citate.


Șeful NASA a venit cu o actualizare a misiunii agenției Mars 2020, care vînează semne de viață extraterestră pe planeta roșie.


"Vom putea să examinăm eșantioane de sol și să vedem dacă există o semnătură biologică acolo", a spus oficialul NASA.


"Scopul misiunii este de a descoperi viață într-o altă lume; asta este ceea ce încercăm să realizăm. Acesta e motivul pentru care sînt atît de mulți oameni buni în această cameră, prieteni, sîntem foarte avansați să realizăm ce ne-am propus", a explicat Jim Bridenstine.


Acesta nu este singurul administrator NASA care crede în existența vieții extraterestre. La începutul acestei luni, Thomas Zurbuchen, administratorul asociat al direcției NASA pentru Misiuni științifice, a declarat că este posibil ca viața să existe dincolo de Pămînt.


Potrivit raportelor existente, NASA nu își pune toate speranțele în descoperirea vieții pe Marte. Agenția ia în considerare misiuni la alte două corpuri cerești, mai promițătoare: luna lui Saturn Titan și luna Europa a lui Jupiter.


Anul trecut, oamenii de știință care lucrează la NASA au realizat o cercetare care arată că viața extraterestră ar putea fi găsită în următoarele două decenii.


Experții sunsțin că această căutare este ghidată puternic de caracteristicile Pămîntului. Astfel, cercetătorii sînt ajutați să elimine lumile care nu pot susține viață și se axează doar pe cele care se află în zonele habitabile ale sistemelor solare.


″Înainte de a ne căuta o viață, încercăm să aflăm ce fel de planete ar putea avea un climat favorabil vieții", a spus Tony del Genio de la Institutul Goddard pentru Studii Spațiale al NASA, potrivit Daily Mail.


Există mulți factori care contribuie la potențialul habitat al unei planete, inclusiv apropierea de stele.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load