Ministrul Educaţiei elen a demisionat după ce a insultat două echipe de fotbal

Ministrul Educaţiei elen a demisionat după ce a insultat două echipe de fotbal

Premierul grec Alexis Tsipras a acceptat demisia secretarului de stat pentru educaţie, Kostas Zouraris, ale cărui insulte la adresa a două echipe de fotbal au provocat indignare. Olympiacos şi Aris sînt formaţiile implicate în scandal

Zouraris, de asemenea deputat din partea partidului suveranist Grecii Independenţi (Anel), aliat al guvernului de stînga al lui Alexis Tsipras, i-a insultat la sfîrşitul săptămînii trecute, în termeni provocatori, pe suporterii echipei Olympiacos Pireu şi ai clubului Aris Salonic, în timpul unui interviu pentru un post de radio local din acest mare oraş din nordul Greciei.

Cuvintele lui au provocat numeroase reacţii, inclusiv în cadrul guvernului, ceea ce l-a constrîns să-i înainteze duminică lui Alexis Tsipras o cerere de demisie.

Premierul grec, al cărui birou de presă a confirmat marţi că va accepta această demisie, nu a anunţat pentru moment înlocuirea lui.

Kostas Zouraris, 77 de ani, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate şi pentru poziţiile sale naţionaliste. El a fost ales pentru prima dată deputat în ianuarie 2015, pe listele Anel, înainte de a fi reales şase luni mai tîrziu în cadrul alegerilor legislative anticipate. Pînă acum, el nu şi-a exprimat intenţia de a-şi părăsi şi fotoliul de deputat, potrivit unui oficial al Anel.

Partidul Anel numără 9 deputaţi în parlamentul grec, alături de cei 145 de parlamentari din partea partidului stîngii radicale Syriza al lui Alexis Tsipras. Această uimitoare coaliţie reuşeşte din 2015 să cîştige la limită (sînt 300 de deputaţi în parlamentul grec) toate voturile importante.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load