Miliardarii francezi s-au îmbogățit cel mai repede

Miliardarii francezi s-au îmbogățit cel mai repede

În prima jumătate a anului 2019, cei mai bogați oameni din Franța și-au mărit veniturile totale cu 78 de miliarde de dolari. 


Începînd cu 31 decembrie 2018, cei 14 francezi care fac parte din ratingul Bloomberg Billionaires Index și-au majorat veniturile totale cu 78 de miliarde de dolari, reprezentînd o creștere de 35%.


Această cifră este aproape de două ori mai mare decît ritmul celor mai bogați oameni din China și America – 17% și, respectiv, 15%. Cei care-i urmează îndeaproape pe francezi privind creșterea capitalului sînt miliardarii din Asia: Thailanda - 33%, Singapore – 24%, și Japonia - 24%.


Clasamentul nu ia în considerare țările cu mai puțin de doi miliardari în listă, ceea ce face ca nigerianul Aliko Dangonte să devină o excepție în listă.


Averea sa a crescut cu 60% în acel an și s-a ridicat la 16,8 miliarde de dolari.


Pe primele poziții în rating fac parte liderul LVMH (producător al obiectelor de lux sub mărcile comerciale Louis Vuitton, Moët, Hennessy etc.), Bernard Arnaud, a cîștigat 34 de miliarde de dolari în șase luni, urmat de cea mai bogată femeie din lume, Françoise Betancourt Meyers, cu un venit de 10,7 miliarde de euro, și fondatorul companiei Kering, Francois Pino care și-a mărit capitalul cu 8,21 miliarde de la începutul anului 2019. Luna trecută, Bernard Arnaud s-a alăturat lui Jeff Bezos și lui Bill Gates și a devenit a treia persoană din lume cu un capital de peste 100 miliarde de dolari. 


În afară de acesta, din primele cinci poziții mai fac parte frații Wertheimer, Alain și Gerard, care dețin o participație de control în casa Chanel. Timp de șase luni, ei au reușit să cîștige 16 miliarde de dolari.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load