X 
Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

UE va exclude trei oameni de afaceri ruși din lista sancțiunilor

13 sep. 2023,, 11:00   Externe
1996 1

Uniunea Europeană nu va reînnoi sancţiunile împotriva a trei oameni de afaceri ruşi, cînd măsurile punitive actuale expiră în această săptămînă, au declarat marţi patru surse diplomatice pentru Reuters.

Guvernele occidentale au impus sancţiuni economice drastice Moscovei, inclusiv interdicţii de import de petrol rusesc, conform digi24.ro

Sancţiunile individuale includ interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor şi vizează aproximativ 1.800 de persoane şi entităţi considerate responsabile sau beneficiind de pe urma războiului din Ucraina.

Cele trei persoane care vor fi eliminate de pe lista celor vizaţi de sancţiuni sînt omul de afaceri Grigori Berezkin, miliardarul Farhad Ahmedov şi fostul şef al Ozon, o firmă rusă de comerţ electronic, Aleksandr Şulghin.

Un fost comandant militar rus Gheorghi Şuvaev, care a murit anul trecut, va fi, de asemenea, scos de pe lista celor sancţionaţi, au mai spus sursele citate.


UE are nevoie de unanimitate între toate cele 27 de state membre ale blocului comunitar pentru a impune sancţiuni, care sînt reînnoite la fiecare şase luni. Aproape 1.600 de persoane şi peste 200 de entităţi se află pe lista de sancţiuni a UE, care datează din 2014. Ahmedov este implicat în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia, în timp ce Berezkin, este implicat într-o serie de sectoare precum mass-media, infrastructură şi energie, potrivit listei oficiale de sancţiuni a UE.

3
0
4
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?