COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Medicii chinezi: Europa repetă greșelile noastre

Medicii chinezi: Europa repetă greșelile noastre

Doctorii chinezi avertizează că medicii din Europa fac aceleaşi greşeli ca cei din Wuhan în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor de coronavirus şi vorbesc, în acest sens, despre protecţia inadecvată, scrie Bloomberg.

Aceştia spun că de vină este protecţia inadecvată a lucrătorilor medicali, ceea ce duce la o rată mare de infecţie în rîndul medicilor şi a asistentelor medicale. În Wuhan, lipsa de înţelegere a bolii şi deficitul de echipamente de protecţie în primele săptămîni ale epidemiei a determinat ca mii de lucrători din domeniul sănătăţii să fie infectaţi în timpul tratării pacienţilor.

Cel puţin 46 de medici au murit.


„Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan”, a spus Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpînire. Din Italia pînă în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load