COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Wuhan a fost corectat numărul de cazuri confirmate și letale de COVID-19

În Wuhan a fost corectat numărul de cazuri confirmate și letale de COVID-19

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 din Wuhan pînă în 16 aprilie la ora 24:00 a fost rectificat la 50.333, cu 325 mai mult față de cel raportat anterior și tot atunci erau înregistrate 3.869 de decese, în loc de 2.579, a transmis vineri Comandamentul de Prevenire și Control al pandemiei de COVID-19 din oraș.

Noul bilanț a fost făcut de epidemiologi și specialiști în Big Data de la un grup de investigație specială al Comandamentului, în colaborare cu oficiali ai departamentelor de resort.

Datele au fost colectate de la toate locurile unde au existat bolnavi, precum dispensare medicale, spitale, centre de tratament temporare, spații pentru carantină, cartiere rezidențiale cu cazuri suspecte și confirmate, penitenciare, case de bătrîni, și altele, transmite romanian.cri.cn.


Comandamentul a enumerat patru aspecte care au creat diferențe între bilanțul nou și cel vechi. În primul rînd, creșterea drastică a numărului de pacienți în primele zile de la izbucnirea epidemiei a dus la depășirea capacității spitalelor și la moartea unor pacienți acasă.

În al doilea rînd, în perioada de vîrf a epidemiei, la spitalele cu programe extrem de încărcate, cadrele medicale s-au ocupat de tratarea pacienților și au avut întîrzieri, omisiuni și erori în raportarea cazurilor. În al treilea rînd, personalul medical venit la Wuhan din alte provincii și instituții chineze, precum și creșterea bruscă a numărului de spitale, inclusiv a celor temporare, angajate în salvarea pacienților, au făcut ca un număr mic din acestea să nu aibă acces imediat la rețeaua informatică antiepidemică și să nu raporteze la timp unele cazuri. În al patrulea rînd, informațiile despre unele decese n-au fost scrise complet și corect, fiind chiar repetate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load