COVID-19 în MOLDOVA

Germania: Propunerea de a opri "Nord Stream-2" este o greșeală

Germania: Propunerea de a opri "Nord Stream-2" este o greșeală

Șeful Comitetului Bundestag pentru Economie și Energie, Klaus Ernst, consideră o greșeală îndemnurile de a opri construcția gazoductului North Stream-2. El a declarat acest lucru într-un interviu pentru RT.

În opinia lui Ernst, "Nord Stream-2" trebuie să asigure securitatea aprovizionării cu gaze a Europei. Prin urmare, suspendarea construcției proiectului nu este în interesul țărilor europene. În opinia sa, o astfel de mișcare poate fi "o lovitură pentru noi înșine", deoarece la construcția acestuia participă multe companii din Europa, transmite lenta.ru.

La începutul lunii septembrie, autoritățile germane nu au exclus schimbarea atitudinii față de conducta "North Stream-2" și introducerea sancțiunilor împotriva lui din cauza situației cu privire la Alexei Navalnîi. Dar pînă în prezent, autoritățile oficiale nu leagă aceste evenimente. În același timp, mulți politicieni germani o îndeamnă pe cancelarul Angela Merkel să suspende construcția gazoductului sau să renunțe complet la acesta.


Inițial, gazoductul de export "Nord Stream-2" urma să fie dat în exploatare la sfîrșitul anului 2019, însă termenul de lansare a fost amînat cu un an din cauza restricțiilor impuse de SUA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load