Facebook, obligată să dezvăluie în ce scop foloseşte datele utilizatorilor

Facebook, obligată să dezvăluie în ce scop foloseşte datele utilizatorilor

Facebook a cedat presiunilor Comisiei Europene şi autorităţilor de protecţie a consumatorilor prin revizuirea termenilor şi condiţiilor, astfel încît va preciza în mod clar în ce scop foloseşte datele utilizatorilor.


Mai mult, Facebook îşi va asuma responsabilitatea dacă informaţiile vor fi folosite în mod incorect de către terţe părţi, transmite Reuters.


Cea mai mare reţea de socializare din lume este criticată de ambele părţi ale Atlanticului din cauza numărului mare de probleme legate de nerespectarea confidenţialităţii informaţiilor personale, care a expus parolele a milioane de utilizatori.


Potrivit Comisiei Europene, modificarea termenilor şi limbajului va permite ca utilizatorii să ştie cum se foloseşte Facebook de datele lor pentru a dezvolta activităţile legate de profilul lor şi publicitatea ţintită.


”Acum, utilizatorii vor înţelege în mod clar că datele lor sînt folosite de către reţeaua de socializare pentru a vinde reclame ţintite”, a afirmat comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, într-un comunicat.


Facebook va modifica în mod unilateral termenii şi condiţiile numai atunci cînd modificările vor fi rezonabile şi va păstra conţinutul şters de utilizatori doar în cazul unei solicitări din partea autorităţilor care aplică legea şi doar pe un termen limitat, de 90 de zile.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load