COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Estonia nu a permis trecerea pe teritoriul său a navei cu viceprim-ministrul rus la bord

Estonia nu a permis trecerea pe teritoriul său a navei cu viceprim-ministrul rus la bord

Purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat decizia Tallinn-ului de a nu permite navei rusești ”Academic Primakov” să intre în apele teritoriale ale Estoniei.

Potrivit diplomatului, incidentul „ne miră foarte mult, avînd în vedere faptul că în acest an partea estoniană a acordat de două ori astfel de permise”, dar de data aceasta ea a refuzat „fără a oferi vreun motiv”.

"Aceasta este a treia oară în ultima perioadă, cînd Tallinn refuză marinarilor și aeronavelor rusești. La începutul lunii octombrie, unui avion nu i-a fost permis să zboare deasupra teritoriului Estoniei avîndu-l la bord pe vicepremierul Federației Ruse, iar în aprilie a acestui an – a refuzat intrarea în apele teritoriale ale Republicii Estonia a navei ruse Sedov”, a spus Zaharova.


Ambasada Rusiei la Tallinn a condamnat decizia autorităților estoniene. Atunci, Zaharova a remarcat că Tallinn caută motive pentru a complica relațiile bilaterale și a subliniat că problema apartenenței Crimeii este rezolvată definitiv - „chiar dacă cuiva îi place sau nu”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load