COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Epidemia de coronavirus intră într-o nouă fază

Epidemia de coronavirus intră într-o nouă fază

Pe măsură ce se înregistrează tot mai multe cazuri de infecție cu noul virus din China, crește și îngrijorarea că epidemia intră într-o nouă fază. Dacă pînă acum în China se înregistrau marea majoritate a cazurilor și a deceselor, acum sînt tot mai multe semne că boala se răspîndește mai rapid în afara granițelor sale, în alte țări asiatice.

Cazurile de infectare cu coronavirus au trecut de 200 în Coreea de Sud, adică aproape s-au dublat în 24 de ore (în principal, din cauza unei secte), în timp ce acum o săptămînă erau doar 28. Cazurile din Singapore și Japonia au ajuns deja la 85. În plus, sînt peste 630 de persoane depistate cu coronavirus în rîndul celor 3.700 care au stat în carantină pe vasul Diamond Princess, ancorat în portul Yokohama.

Deocamdată, China rămîne în centrul crizei, cu circa 75.000 de îmbolnăviri. Dintr-un total de 2.247 de decese, numai 11 au fost înregistrate în afara Chinei.


Numai că numărul raportat de noi îmbolnăviri scade în China, în timp ce în alte țări se accelerează. La aceasta se adaugă imposibilitatea, în unele țări, de a lua măsurile dure de carantină pe care le-a luat China.

Situație alarmantă în Japonia

În Japonia, situația este alarmantă. Ministrul sănătății a anunțat că practic s-a pierdut urma unor persoane infectate. Populația țării numără foarte mulți bătrîni, categorie considerată cea mai vulnerabilă în fața virsului. În plus, se cunoaște cultul pentru muncă al japonezilor, care sînt foarte reticenți în a-și lua concedii medicale dacă se simt rău.

Statele Unite deja au emis o alertă de călătorie pentru Japonia, sfătuindu-și cetățenii să fie precauți.

Guvernul nipon este acuzat că a avut reacții întîrziate și că a nu a fost suficient de ferm nici în ceea ceea ce privește interzicerea accesului cetățenilor chinezi în țară, nici în privința carantinei de două săptămîni impuse navei de croazieră Diamond Princess.

Toate acestea au un impact major și asupra economiei, pentru că piețele financiare par să reacționeze deja la o anxietate tot mai pregnantă. Investitorii evaluează impactul pe care l-ar avea o epidemie extinsă la nivel regional asupra creșterii economice și asupra profiturilor marilor companii, notează Bloomberg.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load