COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Elon Musk ar putea deveni în două luni cel mai bogat om de pe planetă

Elon Musk ar putea deveni în două luni cel mai bogat om de pe planetă

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, l-ar putea detrona la mijlocul lunii aprilie pe Jeff Bezos de pe poziţia de cel mai bogat om din lume, dacă producătorul de mașini electrice va continua să crească la ritmul actual, transmite romaniatv.net.

Practic, condiţia ca Elion Musk să devină în cîteva săptămîni cel mai bogat om de pe planetă este ca acţiunile companiei sale de mașini electrice să rămînă stabile și Tesla să reuşească să-și mențină capitalizarea medie pe piaţă la peste 100.000 de milioane de dolari.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproape 250% în șase luni și, pentru prima dată în istorie, au ajuns la o valoare medie de 100.000 milioane de dolari în luna ianuarie. Această creștere a valorilor a permis chiar companiei să treacă de pragul de 150 de miliarde de dolari la începutul lunii februarie, înainte ca prețurile să se stabilizeze, vineri, la aproximativ 800 de dolari pe acțiune.


Dacă Tesla reușește să se mențină în actualii parametri pentru următoarele cîteva luni, Musk, care nu percepe un salariu sau bonusuri, va fi în cele din urmă eligibil să își primească bonificaţia în luna aprilie, în conformitate cu condiţiile negociate în 2018, în cadrul unui pachet de compensaţii. Acest lucru îi va permite lui Musk să cumpere 1,7 milioane de acțiuni Tesla, o opțiune care este de așteptat să se întâmple şi să adauge 346 milioane dolari la averea miliardarului.

Elon Musk are în prezent o participație la Tesla în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari. Dacă își atinge obiectivul de a transforma Tesla într-o companie de 650 de miliarde de dolari, va deveni cea mai bogată persoană de pe planetă, detronându-l pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. În prezent, Elon Musk are o avere estimată la 45,8 miliarde dolari.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load