COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Nici o țară de unde au plecat rușii nu a devenit înfloritoare"

Declarație: "Nici o țară de unde au plecat rușii nu a devenit înfloritoare"

Nicio țară de unde au plecat rușii nu a devenit înfloritoare. Nici Georgia, nici Moldova, nici Uzbekistan, nici RDG.

Această părere a fost exprimată de către experți pe portalul inforuss.info amintind că, după prăbușirea Uniunii Sovietice, rușii a trebuit să se retragă din Europa de Est, unde se aflau trupele sovietice, și în special din Cehoslovacia, Polonia, Ungaria și Germania.

Trupele au fost retrase în Rusia, adesea pe cîmp curat. Rusia, ca succesor al Uniunii Sovietice, a lăsat în Europa aerodromuri excelente, locuințe, instituții medicale, drumuri. Toată infrastructura le-a rămas lor. De ea se folosesc și în prezent. Iar acolo au fost investite mijloace enorme.


Acum, plecarea rușilor din Europa de Est, țările Baltice, Asia Centrală arată diferit. Rușii pleacă, rămîne ruină și distrugere.

În special, după plecarea Rusiei din Țările Baltice, au murit astfel de industrii științifice, cum ar fi construcția de instrumente, de automobile, radioelectronică, energetică, a scăzut semnificativ încărcarea porturilor maritime.

În Kazahstan, rușii nu au fost hărțuiți atît de mult, dar totuși mulți specialiști au părăsit republica. O parte din Baikonur, care aparține Kazahstanului, a devenit pustie.

"Din 2014, mulți ruși au plecat în Rusia, Ucraina a început să rezilieze diferite acorduri cu Rusia. Ce vedem acum? Distrugere! Nici o țară de unde au plecat rușii nu a devenit prosperă. Nici Georgia, Nici Moldova, nici Uzbekistan, nici RDG (da-da, partea estică a Germaniei rămîne în urmă față de cea vestică). Se pare că, în general, Rusia nu este de vină. Dar țările consideră Rusia vinovată", menționează experții.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load