TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus: Numărul îmbolnăvirilor în creștere

Coronavirus: Numărul îmbolnăvirilor în creștere

Numărul celor morți din cauza noului coronavirus din China a urcat miercuri abrupt pînă la 132, fiind consemnate aproape 1.500 de noi cazuri, transmite Reuters.

Japonia și-a scos cu avionul cetățenii din Wuhan epicentrul epidemiei, o acțiune similară fiind desfășurată miercuri și de Statele Unite. Alte țări încearcă și ele să-și evacueze cetățenii din Wuhan.

Administrația Trump ține zilnic ședințe pe tema coronavirusului și monitorizează zborurile China-SUA ca posibile surse de aducere a bolii, dar deocamdată a decis să nu suspende traficul aerian pe relația cu China.


Temerile privind răspîndirea virusului au obligat deja companiile aerien să reducă zborurile către și dinspre China, iar marile companii ale lumii limitează călătoriile angajaților în această țară.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat oficial că numărul deceselor a urcat marți cu 26, pînă la 132, aproape toate în provincia Hubei, aflată practic în carantină.

Numărul total al cazurilor confirmate a crescut cu 1.459, pînă la 5.974. Deși unii experți spun că noul virus nu este atît de letal ca SARS, el creează îngrijorare pentru că se răspîndește atît de rapid, iar unele caracteristici cheie sînt încă necunoscute.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load