TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Comisarul european pentru justiţie, acuzații grave către Polonia și Ungaria

Comisarul european pentru justiţie, acuzații grave către Polonia și Ungaria

Noul comisar european pentru justiţie, belgianul Didier Reynders, a acuzat marţi Polonia şi Ungaria că fac paşi înapoi în privinţa standardelor democratice, în contextul unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles în care cele două state ar urma să fie îndemnate să respecte statul de drept.

Premierul ungar Viktor Orban a propus recent măsuri pentru întărirea controlului guvernului asupra teatrelor. În Polonia, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, este blocat într-o dispută cu magistraţii care critică măsurile de reformă din justiţie adoptate de Varşovia în ciuda îngrijorărilor că acestea ar submina independenţa instanţelor.

"Din păcate, am observat evoluţii negative în ultimele săptămîni şi luni, de la ultimele discuţii despre Polonia şi Ungaria", a spus Didier Reynders, înaintea întrevederii miniştrilor pentru afaceri europene din blocul comunitar.

Ambele ţări sînt acuzate că atacă libertăţile democratice, inclusiv în lumea academică şi media, şi sînt sub presiunea UE şi a organizaţiilor internaţionale de apărare a drepturilor omului, avînd totodată deschise procese la Curtea Europeană de Justiţie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load