COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China a redeschis “Orașul Interzis”

China a redeschis “Orașul Interzis”

China, țara din care a pornit pandemia de coronavirus, a fost printre primele care au relaxat condițiile de izolare și care au permis, ușor, ușor, reluarea unor activități economice.

La Beijing s-a redeschis, de la 1 mai, “Orașul Interzis”, locul unde au stat împărații Chinei de la Dinastia Ming încoace, a informat New York Times. Înainte, în “Orașul Interzis” intrau zilnic circa 80.000 de oameni.

Acum, limita maximă acceptată de autorități este de 5.000 de oameni zilnic. Regulile de păstrare a distanței sociale și de măsurare a temperaturii au rămas valabile în orice loc public din China, scrie libertatea.ro.

“Ne vom asigura că fluxul maxim de vizitatori nu va depăși 5.000 de persoane într-o zi. De asemenea, la intrare avem un termometru cu infraroșu. Cei care vor fi lăsați să intre trebuie să aibă o temperatură normală a corpului sub 37.3 grade Celsius și să poarte mască”, a declarat Tian Jing, director muzeu.


Turiștii care vor să afle secretele acestui loc impunător trebuie să folosească un ghid online. Tururile cu o persoană desemnată din partea muzeului sînt deocamdată suspendate. Pe lîngă “Orașul Interzis”, s-a permis accesul și la mausoleul unde sînt soldații de teracotă. Condițiile sînt aceleași.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load